Tietoa meistä

Historiamme

 

Kaikki alkoi Smoolannista

Ikano Bank AB kuuluu Ikano-konserniin, jonka juuret ovat Etelä-Ruotsissa, Smoolannin Älmhultissa. Niissä maisemissa Ingvar Kamprad perusti IKEA-konsernin 1940-luvulla. Nuori Kamprad sovelsi liiketoimintaan Smoolannissa oppimiaan asioita – ahkeruutta, säästäväisyyttä, innovatiivisuutta sekä mutkatonta ja käytännöllistä lähestymistapaa ongelmanratkaisuun. Asioiden tekeminen eri tavalla kuin perinteisessä kalusteteollisuudessa oli välttämättömyys.

 

Kolme veljestä

Ingvar Kamprad sai kolme poikaa - Peterin, Jonaksen ja Mathiaksen. Pojat seurasivat isänsä ahkeraa työntekoa ja tekivät jo lapsina tärkeän lupauksen: Isä, me kolme olemme puhuneet tästä asiasta. Säälimme sinua, koska sinulla on niin paljon tekemistä. Olemme päättäneet, että kun meistä tulee isoja, autamme sinua.

 

Yrittäjyys on Ikanon geeneissä

1950-luvulla Kamprad alkoi perustaa IKEA-huonekalubisneksen rinnalle itse omistamiaan yrityksiä. Tarkoituksena oli usein sopeutua markkinoille ja joskus keksiä muita keinoja toimituskiellon kiertämiseksi. Näiden yhtiöiden ansiosta perustaja saattoi kartuttaa varallisuutta, joka oli erillään IKEA-liiketoiminnasta. Näistä 'rönsyistä' syntyi Ikano, josta tuli vuonna 1988 itsenäinen konserni, Kampradin poikien oma maailma. Ikano Bank on 51 %.sti Kampradin perheen ja 49%:sti Ingka group omistuksessa

Arvomme

Visiomme on luoda mahdollisuuksia parempaan elämään. Kaikkea Ikanon liiketoimintaa ohjaa kolme perusarvoa: maalaisjärki, yhdessä tekeminen ja rohkeus toimia toisin. Nämä arvot tukevat lupaustamme reiluista ehdoista.

Maalaisjärki

Maalaisjärki on osa perintöämme ja yrityskulttuuriamme. Meillä on käytännönläheinen ja kustannustietoinen lähestymistapa liiketoimintaan. Me uskomme, että mitä yksinkertaisemmat säännöt, sitä luontevampaa niiden kanssa on työskennellä.

Yhdessä tekeminen

Ikanolle on ominaista ihmiset, jotka tekevät yhteistyötä ja kunnioittavat toistensa työpanosta. Me luomme työympäristön, jossa jokainen henkilö on tärkeä, ja jossa kaikki jakavat keskenään arvokasta tietoa, kokemuksia ja hyviä ideoita. Kuuntelemme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme ja otamme heistä oppia. Kuljemme yhdessä eteenpäin kehityksen tiellä.

Rohkeus toimia toisin

Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia, parempia tapoja toteuttaa liiketoimintaamme ja luoda asiakkaillemme lisäarvoa. Päästäksemme tähän meidän täytyy uskaltaa toimia toisin, ja kysyä miksi? Ajattelemme uusilla tavoilla, jotta voisimme pysyä askeleen edellä, edistää liiketoimintaamme, vähentää kuluja, auttaa kasvattamaan yhteistyökumppaneidemme kilpailukykyä ja kannattavuutta ja parantaa asiakkaidemme jokapäiväistä elämää.

Lupauksemme

 

Reiluilla ehdoilla

Arvioimme jatkuvasti ratkaisujamme ja tapoja, kuinka työskentelemme asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja työntekijöidemme kanssa. Syy tähän on se, että suunnittelemme liiketoimintaamme pitkällä aikavälillä ja haluamme luoda pitkäkestoisia yhteistyökumppanuuksia. Reilut ehdot merkitsevät osapuolten välistä riskeihin, tehtäviin ja voittoihin liittyvää tasapainoa. Tärkeää on myös liiketoiminnan avoimuus ja täsmällisyys. Ikano on reilu yritys, reilu työnantaja ja vastuuntuntoinen paikallisen yhteisön jäsen.

Values