Ingka Groupista Ikano Bankin osakas 49 prosentin osuudella

IKEA-myymälöitä ja IKEA-verkkokaupan omistava Ingka Investments B.V ostaa lähes puolet Ikano Bankin osakkeista. Sopimuksen mukaan yhtiöllä on mahdollisuus myös jäljelle jäävien osakkeiden lunastamiseen myöhemmin. Ikano Bankista 51 prosenttia omistaa Kampradin perhe eli Ikano S.A.

Ingka Group omistaa tällä hetkellä 378 IKEA-myymälää ja sen verkkokaupan yli kolmessakymmenessä maassa. Ikano Bankin osto on Ingka Groupille strateginen päätös tehdä IKEAsta saavutettavampi ja vastuullisempi. Kaupan myötä Ikano Bank kehittää tunnettuuttaan sekä kiihdyttää liiketoimintansa digitalisaation kehitystä.

Ingka Group ja Ikano Bank ovat samaa perhettä

Ingka Group ja Ikano Bank ovat lähtöjään samasta puusta. Yhtiöillä on sama perustaja, sama historia ja kulttuuri sekä arvomaailma. Ikano Bank AB kuuluu Ikano-konserniin, jonka juuret ovat Etelä-Ruotsissa – samoissa maisemissa, joissa Ingvar Kamprad perusti IKEA-konsernin vuonna 1940. Vuonna 1988 Kampradin pojat perustivat Ikano Bankin erilliseksi konserniksi.

Ikano Bankilla ja Ingka Groupilla on takana pitkä yhteistyö, sillä Ikano Bank on toiminut IKEA-tavaratalojen rahoituskumppanina kahdeksassa maassa useiden vuosien ajan. Nyt yrityskauppa mahdollistaa Ingkalle ja Ikanolle rahoituskumppanuuspalveluiden uusia mahdollisuuksia, kuten täysin digitaalisen rahoituskanavan kehittämisen verkko-ostoihin sekä tavarataloihin.

– Ingka Group haluaa tarjota asiakkailleen kilpailukykyisiä ja helposti saavutettavia rahoituspalveluita, joiden avulla ihmiset voivat saada parempia koteja ja sen kautta parempaa elämää. Tämän merkittävän investoinnin myötä Ingka Groupille avautuu myös mielenkiintoinen väylä pankkitoimialaan, kommentoi Ingka Investmentin toimitusjohtaja Krister Mattson.

– Toivotamme Ingka Groupin lämpimästi tervetulleeksi Ikano Bankin osakkaaksi. Voimme yhdessä jatkaa digitaalisten rahoituspalveluiden kehittämistä IKEA-asiakkaille, olemassa oleville ja uusille kumppaneillemme sekä loppuasiakkaillemme, Ikano Bankin toimitusjohtaja Henrik Eklund puolestaan sanoo.

– Omistusjärjestely vahvistaa tulevaisuuden mahdollisuuksiamme myös Suomessa. Järjestelyllä ei ole vaikutusta asiakassopimuksiin tai henkilöstön asemaan, vaan jatkamme palveluamme tuttuun malliin, Ikano Bankin maajohtaja Miia Heliö toteaa.

Lue lisää Ingka Groupin ja Ikano Bankin yhteisestä lehdistötiedotteesta.