Teollisuus- ja tuotantolaitteille on kysyntää – leasing-kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden edistää myyntiä

Suomalaisyritykset ovat pikkuhiljaa löytäneet leasingin yhdeksi vaihtoehdoksi rahoittaa hankintojaan. Leasing-ostoksia tehdään yhteistyössä: Ikano tarjoaa rahoituksen, kun kumppaniyritys myy laitteen tai koneen asiakkaalleen.

- Meillä on yhteensä noin 250 yhteistyökumppania, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan yritysasiakkaille. He voivat tarjota leasingiä yhtenä rahoitusvaihtoehtona, jolloin asiakkaan ei välttämättä tarvitse käyttää aikaa erilaisten vaihtoehtojen tutkimiseen, kertoo Ikano Bankin myyntijohtaja Joel Liski.

Yhteistyökumppaneita löytyy niin pienlaite- ja ict-alalta kuin kuljetus- ja maanrakennussektoriltakin. Tällä hetkellä pääpotti tulee rekoista ja kaivureista.

- Teollisuus- ja tuotantolaitteiden myynnin puolella olisi vielä tilaa uusille yhteistyökumppaneille. Näille laitteille on paljon kysyntää ja monet alan yritykset ovat kiinnostuneita rahoittamaan hankintojaan leasingillä, Liski kertoo.

- Alat ovat myös meidän kannaltamme kiinnostavia, sillä leasing on kuitenkin kohdevakuudellista rahoittamista ja laitteille löytyy selkeät markkinat.

Asiakkaille lisää vaihtoehtoja 

Miksi yritysten sitten kannattaisi ryhtyä leasing-yhteistyöhön?

- Yritykset pystyvät edistämään omaa myyntityötään, kun ne voivat tarjota asiakkailleen yhden uuden, helpon rahoitusmallin, Liski sanoo.

- Ostoprosessi tulee asiakkaalle helpommaksi. Myös kynnys hankinnan tekemiseen saattaa madaltua, kun pääomaa ei tarvitse sitoa investointeihin: leasingin ansiosta yrityksissä ei jouduta valitsemaan hankinnan tai vaikkapa tuotekehityksen tai rekrytoinnin välillä, vaan molemmat ovat mahdollisia.

Yhteistyökumppaniyritykset saavat Ikanosta nimetyn vastuumyyjän, joka pystyy tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua. Pakettiin kuuluu usein myös toimialatietämystä, sillä moni ikanolainen on ehtinyt uransa aikana työskennellä yhteistyökumppanien ja asiakkaiden edustamilla aloilla.

- Oman porukkamme verkostojen kautta saattaa löytyä myös uusia kumppaniyrityksiä. Lisäksi nykyiset yhteistyökumppanimme saattavat vinkata uusista potentiaalisista kumppaneista – joku tuntee aina jonkun, Liski kertoo.