Partnerin opas kertoo, miksi leasingrahoitus on myyjälle varteenotettava vaihtoehto

Ostopäätös ei jää rahoituksesta kiinni ja myyjänä saat rahasi heti. Siinä erinomainen syy tarjota asiakkaalle leasingrahoitusta. Lue partnerin oppaasta, mitä kaikkea leasingilla voi rahoittaa ja miten käytännössä yhteistyö etenee. Oppaasta löydät myös yhteistyökumppaneiden ajatuksia Ikano Bankista rahoituskumppanina.

Miksi myyjän kannattaa tarjota asiakkailleen leasingrahoitusta? Siihen on neljä hyvää syytä: 

– Asiakas voi rahoittaa ostoksensa ilman etukäteispääomaa ja myyjä saa rahansa heti - me kannamme riskin. Myyjä saa myös tuekseen ammattitaitoiset rahoitusmyyjät sekä lisäksi asiakas sitoutuu myyjään, joka pystyy tarjoamaan asiakassuhteeseen erilaisia mahdollisuuksia, Ikano Bankin myyntijohtaja Joel Liski luettelee.

Leasingin avulla voidaan rahoittaa esimerkiksi kuljetuskalustoa, maanrakennus- ja maatalouskoneita, teollisuuden koneita, ICT-laitteita, terveydenhuollon laitteita, kahvi- ja juoma-automaatteja ja siivouskoneita. Leasingilla on kuitenkin rahoitettu myös vaikkapa enduropyöriä, pienpanimolaitteita tai kokonaisia huoneistohotellikalustuksia.

– Leasing on hyvä valinta rahoitusmuodoksi silloin, kun hankintojen tuotot ja hyödyt jakautuvat pitkälle aikavälille. Leasing-kauden jälkeen ostaja voi lunastaa hankinnan itselleen tai vaihtaa sen uuteen.

IKANO BANKIN TARJOAMAT RAHOITUSTUOTTEET

– Hankintaan sopiva rahoitustuote mietitään aina tapauskohtaisesti. Vuokra-aika on 12-72 kuukautta, ja se määritellään rahoitettavan kohteen käyttöiän ja asiakkaan tarpeiden mukaan, Liski kertoo.

Vaihtoehtoisia rahoitustuotteita ovat rahoitusleasing, käyttöleasing, vuokra ja käyttövuokra. Niissä asiakas maksaa kiinteää vuokraa koko sopimuskauden ajan joko pelkästään hankinnasta tai myös siihen liittyvistä palveluista. Sopimuskauden jälkeen jäännösarvosta vastaa joko asiakas- tai myyjäyritys sen mukaan, mikä kussakin tilanteessa on paras vaihtoehto.

NÄIN YHTEISTYÖ KÄYTÄNNÖSSÄ TOIMII

– Yhteistyömme alkaa tutustumalla. Myyjämme keskustelee kanssasi ymmärtääkseen syvällisesti, mikä toiminnassanne on teille erityisen tärkeää. Me hoidamme yhteistyöhön liittyvät paperityöt sekä annamme sinulle rahoituskoulutusta, Liski kuvaa yhteistyön alkua. 

Tutustumisen yhteydessä saat tunnukset Ikano Bankin 24+Partnerwebiin, jonne leasinghakemukset jätetään sitten, kun asiakkaasi haluaa hankinnalleen leasing-rahoituksen. 

– Käsittelemme hakemuksen ja hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen sopimus allekirjoitetaan asiakkaan kanssa. Asiakkaan lasku osoitetaan meille ja me maksamme sen. Saat rahasi heti ja me laskutamme asiakasta kuukausittain tai kvartaaleittain.

Sopimuskauden jälkeen ostaja voi lunastaa hankinnan itselleen tai vaihtaa sen uuteen.

Lue tarkemmin leasingista rahoitusmuotona sekä Ikano Bankista yhteistyökumppanina Partnerin oppaasta täältä

–Meille ikanolaisille on tärkeää ylläpitää hyviä yhteistyösuhteita sekä rakentaa monialaista partneriverkostoa. Meillä on tällä hetkellä noin 250 yhteistyökumppania, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan yritysasiakkaille. Läheinen kumppanuus partnereiden kanssa heijastelee vahvasti arvojamme, joista yhteistyön vaaliminen on yksi tärkeimmistä. Myös rohkeus kyseenalaistaa ja kehittää entistä parempia toimintamalleja on läsnä arjessamme – siitä hyötyvät niin kumppanit, loppuasiakkaat kuin Ikanokin, Liski sanoo.

 

Lue lisää leasing-kumppanuudesta: 

https://ikanobank.fi/tietoameistä/lehdistötiedotteet/leasing-kumppanuus

Yhteystiedot:

Myyntijohtaja Joel Liski

Ikano Bank

040 832 3999

joel.liski@ikano.fi