Business Controller Martta Kemppaisen uratarina: Numeroita, naurua, nopeaa päätöksentekoa – ja työpaikan parasta sitruunakakkua!

Ikano Bankin Business Controller Martta Kemppainen on onnellisin upotessaan Exceleihin, mutta on mukana myös järjestämässä työyhteisön pikkujouluja ja taukojumppia.

– Olen Ikano Bankin Excel-nörtti – rakastan numeroita ja niiden lainalaisuuksia! Numerot käyttäytyvät aina loogisesti ja virtaviivaisesti. Paras työpäivä on sellainen, jossa saan syventyä omaan kuplaani Excel-taulukoiden kanssa ja kehittää jotain uutta, Martta sanoo.

Ei heti uskoisi, että sama Martta on usein myös järjestämässä pikkujouluja, kesäjuhlia, taukojumppaa ja on porukan äänekäs ilopilleri, jolla on lusikka vähän joka sopassa.

– Minä olen se, joka vaatii Runebergin päivänä torttuja, ystävänpäivänä skumppaa, ja joka on aina mukana, kun suunnitellaan vaikkapa työporukan urheilupäivää tai muuta aktiviteettia”, Martta tunnustaa.

Jos joku valittaa kipeää selkää, Kemppainen on jo pompannut tuolilta valmiina vetämään Vekkulin sammakon jumpan ja komentaa koko sakin taukojumppaamaan.

– Olen usein hyvällä tuulella ja nautin hyvästä yhteishengestä.

KEMPPAISELLA IKANO BANK SUOMEN TALOUDEN VETOVASTUU

Kemppainen vastaa Ikano Bankin Suomen konttorin talousasioista. Hän on se, jolta kysytään, miksi tämä luku on nyt 10, kun se viime kuussa oli viisi. Hänen pöydälleen kuuluu laajasti ja monipuolisesti raportointia ja budjetointia, kehittämistyötä sekä kirjanpidollisia tehtäviä.

– Työssäni pääsen kosketuksiin B2B- ja B2C-liiketoiminnan kanssa ja saan syventyä oman perustonttini lisäksi esimerkiksi kannattavuuslaskelmiin tai vaikkapa laskemaan hinnanmuutosten vaikutuksia. 

Martta tuli Ikanolle vajaat kolme vuotta sitten, mitä ennen hän työskenteli muun muassa talousassistenttina sekä Controllerina valtion palkkalistoilla. Omaa osaamistaan hän mielii kartuttamaan sukeltamalla entistä syvemmälle Exceliin: 

– Haluaisin oppia monimutkaisempaa taulukointia, ohjelmointia ja automatisointia, ja kehittää niiden avulla työtäni nopeammaksi, helpommaksi ja tarkemmaksi. 

Nopeudesta nainen saa jo nyt kehuja – moni ei ole tiettävästi ennen tavannut yhtä nopeasti työskentelevää henkilöä! 

– Havainnoin tilanteen ja teen sitten nopeasti päätöksen. En pidä jahkailusta, Martta lataa.

KEMPPAISEN KUULUISA KAKKU

Vapaa-ajallaan tämä numeronörtti tanssii monipuolisesti twerkkauksesta burleskiin ja streetistä afrikkalaisiin rytmeihin, katselee kauhuelokuvia, lukee fantasiakirjallisuutta ja kuuntelee rikospodcasteja. 

– Adrenaliinia ja sydämentykytystä tasaisen arjen ja numeroiden keskelle, Martta arvioi harrastuksiaan. 

– Leivon myös usein monen työkaverin himoitsemaa sitruunakakkua. 

Martta lupaa pian taas vastata toiveeseen ja kiikuttaa kahvihuoneeseen kuulua kakkuaan ja tehdä jälleen työyhteisön arjesta juhlaa.

MARTAN TOP 3 IKANOSSA:

1. Työkaverit ja työyhteisö: Ikanolla nauretaan paljon ja äänekkäästi – työyhteisö on samaan aikaan hauska, asiantunteva ja dynaaminen.
2. Monipuoliset kehittymismahdollisuudet – lusikan saa työntää moneen keitokseen aina halutessaan.
3. Ikanolla ei mikromanageerata, vaan jokaiseen luotetaan ja annetaan vastuuta. Apua saa kuitenkin aina, kun pyytää.