Myyntipäällikkö Teemu Leppä: ”Hyvän myyjän tekee rehellisyys ja taito kuunnella.”


Myyntipäällikkö Teemu Leppä aloitti Ikano Bankin myyntitiimissä kesäkuun alussa. Työpaikkaa hakiessaan hän kuuli, että Ikano Group on hyvä työnantaja ja saanut työtyytyväisyyskyselyissä hyviä tuloksia.

– Minulle on tärkeää, että työnantaja on luotettava ja ilmapiiri töissä on rento. Haluan, että töihin on aina kiva tulla ja työkaverit ovat huumorintajuista sakkia, Teemu kertoo.

Toiveet ovat Teemun mukaan toteutuneet. Uuden työkaverin vastaanotto työyhteisössä on ollut välitön ja ystävällinen.

– Olen tuntenut oloni tervetulleeksi ja kaikki ovat olleet auttavaisia. Heti ensimmäisellä viikolla työyhteisössämme pidettiin tiimipäivä, jolloin pääsin tutustumaan työkavereihin vapaammassakin ympäristössä kuin toimistolla. Olimme yhdessä melomassa ja saunomassa, Teemu kertoo.

Halu laajentaa osaamista motivoi hakemaan Ikano Bankille

Teemu vaihtoi työpaikkaa, koska halusi laajentaa osaamistaan. Ennen Ikano Bankille siirtymistään hän työskenteli automyynnissä J.Rinta-Joupilla ja Veljekset Laakkosella sekä myyntipäällikkönä ALD Automotivessa. Yhteensä autoalan myyntikokemusta miehellä on kahdeksan vuotta.

– Työni ALD:llä koostui siitä, että tapasin eri yritysten edustajia ja keskustelin heidän kanssaan hyötyajoneuvojen ja henkilöautojen rahoituksen keskittämisestä ALD:lle. Pidin työstäni, mutta halusin kartuttaa osaamistani eri tuoteportfolioihin.

Ikano Bankissa Teemu pääsee tutustumaan muun muassa logistiikka-, maanrakennus-, IT- ja teollisuustuotesegmentteihin. Myös vastuullisuus on osa Teemun työsarkaa: Vihreät arvot tulevat vauhdittamaan yritysten vastuullisuuteen liittyviä hankintoja, ja niiden rahoituksessa Teemu tulee olemaan asiakkaiden apuna.

– On mielenkiintoista päästä auttamaan yrityksiä sähköautoilussa ja siihen liittyvissä latausratkaisuissa sekä esimerkiksi aurinkopaneelien rahoittamisessa, Teemu sanoo.

Myyjä puhuu vähemmän ja kuuntelee enemmän

Asiakaslähtöisyys, rehellisyys ja taito kuunnella ovat Teemun mielestä myyjän tärkeimpiä ominaisuuksia.

– Mitä vähemmän itse puhun sitä enemmän voin kuunnella, mitä asiakkaalla on päänsärkynään. Kun saan kiinni, mitä asiakas tarvitsee, voin kertoa rahoituksen asiantuntijana, mikä juuri hänelle olisi fiksuin ratkaisu.

Joskus eteen voi tulla tilanne, ettei voikaan auttaa asiakasta. Senkin voi – ja pitää – myöntää asiakkaalle suoraan.

– Kohtelen asiakkaita aina siten, miten toivoisin itseäni kohdeltavan, kun tarvitsen jotakin tuotetta tai palvelua. Olen syntynyt Vimpelissä Seinäjoen kupeessa ja pohjalaisena olen aina suora ja rehellinen – se kantaa myyjän työssä pitkälle, Teemu toteaa.

Teemu kokee työnsä merkityksellisenä. Hän voi työssään auttaa monia yrityksiä kasvamaan ja edistämään omaa liiketoimintaansa.

– Asiakas pyrkii viemään omaa yritystään eteenpäin ja minä haluan auttaa häntä siinä. Me tarjoamme järkevää rahoitusta, jotta asiakas voi saavuttaa omalla alallaan hienoja asioita.

Vapaa-ajalla vuodatetaan hikipisaroita

Pohjalainen rauhallisuus ei varsinaisesti näy Teemun vapaa-ajan harrastuksissa.

– Pelaan jääkiekkoa, tennistä, lenkkeilen ja käyn kuntosalilla. Urheilu on aina ollut minulle tärkeää ja siitä saa hyvää vastapainoa työelämään ja kiireiseen arkeen. Lapsuus ja nuoruus joukkueurheilulajin parissa on opettanut Teemulle ainakin yhteistyötaitoja, joita työelämässä tarvitaan.

– Olen myös puujalkavitsien mestari. Joskus tuotan tilannekomiikkaa tarkoituksellisesti ja joskus ihan tahattomastikin, Teemu nauraa.