Pohjoista voimaa Ikanon riskienhallintaan

Jesse Raitio liittyi kesällä Ikano Bankin tiimiin. Luottopäätösten tekemisen tehtävät ovat tuttuja Rovaniemeltä lähtöisin olevalle kauppatieteen maisterille. Uutta on mielenkiintoinen tuotevalikoima.

Vastuullisen rahoittajan joukkueeseen kuuluu vahva ketju luottoriskien hallinnan ammattilaisia. Ikano Bankin Suomen-organisaatiossa siitä vastaa kolmikko Jesse Raitio, Christian Waltzer ja heidän esimiehensä Jaakko Toivonen.

Jesse astui mielellään pohjoismaista kulttuuria edustavan Ikanon riveihin, sillä hän on toiminut aiemmin vastaavissa tehtävissä Finance Linkillä.

– Nyt toimenkuva laajeni ja vastuuta tuli lisää, joten tartuin innolla tehtävään. Olen opiskellut Vaasan yliopistossa taloustiedettä ja rahoitusta, joten teoria ja käytäntö kohtaavat oivallisesti, Jesse kertoo.

– Leasing-rahoitus on mielenkiintoinen, kehittyvä palvelu ja laajennan mielellään ammattitaitoani sen piirissä. Tuotevalikoima antaa paljon mahdollisuuksia ratkaista asiakkaiden ja partnerien tarpeita. Havaintoni mukaan leasingille on markkinoilla kasvava tarve, Jesse miettii.

Ikano Bankin arvomaailma sopii Jessen mukaan hyvin yhteen kasvurahoittamisen kanssa.

– Tehtävämme on rahoittaa yrityksiä reiluilla ehdoilla, riskipolitikkamme mukaisesti. Se on hyvää yhteistyötä Ikanon myyntipäälliköiden, yhteistyökumppaneidemme, asiakkaiden ja luotonvalvonnan välillä.

– Leasing-rahoitus on monille toimiva keino liiketoiminnan kasvua vauhdittamaan. Teemme paljon rahoituspäätöksiä ja hyvin erilaisille toimialoille – maarakennukseen, kuljetusyrityksille, sähköiseen liikenteeseen ja teollisuuteen. Leasing sopii kasvuhakuisille yrityksille, joilla myynti sujuu ja talous on tasapainossa, Jesse sanoo.

Omakohtaista kokemusta myös sora-auton ratista

Kauppatieteilijäksi Jessellä on kokemusta myös raskaan sarjan töistä. Perheyrityksessä on ollut kuorma-autoja ja kasettiyhdistelmiä, joita on päässyt ihailemaan muutenkin kuin päältä päin.

– Opiskeluajat ajoin sora-autoa, siitä sai hyvää lisää opiskelijan budjettiin. Kyllä minulla sujuu vieläkin lastin kippaaminen ahtaaseen paikaan tai 76-tonnisen ajo kaupungin kapeita katuja rakennustyömaalle, Jesse hymyilee.

Vapaa-ajallaan Jesse lähtee lenkkipolulle tai kuntosalille. Talven tullen hiihto ja monet talviurheilulajit ovat lähellä sydäntä, joten kannattaa kysyä Jessen voiteluvinkkejä, kun on Lappiin lähdössä. Lumi on siellä erilaista kuin Paloheinässä.