Pyynikin Brewing Company taiteilee käsityöläisoluita - leasing auttoi laajentamisessa

Käsityöläisoluiden suosio kasvaa koko ajan ja Pyynikin Brewing Company on vastannut kysyntään laajentamalla toimintaansa. Uusilla laitteilla panostetaan laatuun ja kapasiteettiin.

Kuluttajat arvostavat käsityöläisoluiden laatua, ja ovat innostuneita kokeilemaan uusia makuja.

- Suomalaiset arvostavat makujen maailmaa, kun tarjolla on ollut vuosikausia vähän samanmakuisia lagereita. Oluiden kirjo on nykyään todella laaja verrattuna esimerkiksi viineihin, kertoo hallintopäällikkö Rauno Pere Pyynikin Brewing Companysta.

- Käsityöläisoluiden buumi on osa isompaa ilmiötä: laatua arvostetaan sekä Suomessa että maailmalla niin juomien ja ruokien kuin käyttötavaroidenkin kohdalla.

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company sai valmistusluvat vuonna 2013. Peren mukaan Suomessa toimi silloin vain parikymmentä pienpanimoa, kun taas nykyään panimoiden määrä on noussut sadan tietämille. Myös Pyynikin Brewing Companyn toiminta on vuosien mittaan kasvanut rajusti, ja tälle vuodelle odotetaan peräti 50-60 prosentin kasvua.

- Olemme laajentaneet voimakkaasti ja muun muassa uusineet koko keittokaluston. Laajentaminen vaatii pääomaa, joten päädyimme leasaamaan viimeisimmät hankintamme, ulkotankin ja separaattorin, joka poistaa oluesta kiinteitä aineita. Löysimme Ikano Bankin rahoituskumppaniksi tuttavan suosittelun kautta ja yhteistyö on sujunut oikein hyvin. Ikanolaiset tuntevat hyvin yrittäjien tarpeet.

Laatu ja kapasiteetti aseita kilpailussa

Separaattoriin ja ulkotankkiin investoiminen oli Pyynikin Brewing Companylle panostamista sekä laatuun että kapasiteettiin.

- Hankinnat ovat olleet hyviä ja tarpeellisia. Ulkotankki voi kestää käytössä vuosia, sillä se on rosteria eikä siinä ole kovinkaan paljon liikkuvia osia. Tiivisteitä ehkä pitää vaihtaa jossain vaiheessa. Separaattori taas vaatii jatkuvaa huoltoa riippuen siitä, mitä sen sisällä käytetään.

Laatu ja kapasiteetti ovat avainsanoja kilpailussa pienpanimoiden kasvavassa joukossa. Pyynikin Brewing Company on onnistunut kilpailussa hyvin: kasvun lisäksi panimo on saanut tunnustusta kansainvälisestikin.

- Kilpailussa pärjää, kun makumaailma ja markkinointi ovat kunnossa, tuotteet ovat tasalaatuisia ja kysyntään pystytään vastaamaan. Etenkin tasalaatuisuuteen pitää panostaa, sillä mitä isommaksi toiminta kasvaa, sitä suurempi on yksittäisten virhetuotteiden riski.

Kesä on perinteisesti oluen sesonkiaikaa, ja myös Pyynikin Brewing Company pitää kiirettä.

- Olemme mukana muun muassa Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumissa ympäri Suomen, ja lisäksi Helsingissä Craft Beer -festivaalissa. Tervetuloa tutustumaan, Pere kertoo.

Lisätietoja

Hallintopäällikkö Rauno Pere
Pyynikin Brewing Company
rauno.pere@pyynikin.com
044 489 0968

Myyntijohtaja Joel Liski
Ikano Bank
joel.liski@ikano.fi
040 8323 999