Tero Haapiaisen uratarina: Vaihtelevat työtehtävät pitävät työn mielenkiintoisena

”Kiinnostava” ja ”monipuolinen” ovat sanat, jotka toistuvat, kun Tero Haapiainen kuvailee työtään Ikano Bankissa. Hän on toiminut Ikanon Head of Riskinä elokuusta 2018 asti, silloin hän siirtyi Ikano-perheeseen Nordealta. Kansantaloustiedettä opiskellut Tero on tehnyt koko uransa rahoituksen ja luottoriskien parissa.

- Tämä on ihan hirvittävän mielenkiintoinen ja monisyinen maailma. Ikanolla vastuualueeni vaihtelevat lukujen analysoinnista perintään ja luottopäätöksiin. Seuraan omaa portfoliotamme ja pyrin ennustamaan, mitä on tulossa, Tero kertoo.

- Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaamme ja työkaluja, joten jatkuvasti tapahtuu jotain uutta.

Kansainvälisessä organisaatiossa pääsee tekemisiin myös muiden maiden kollegojen kanssa – vaihtamaan ajatuksia ja näkemyksiä. Ikanolla on toimintaa Suomen lisäksi kahdeksassa muussa maassa, joten kansainvälisiä kollegoita riittää.

- Puhun sujuvaa englantia ja ok-tasoista ruotsia, mutta esimerkiksi ruotsalaisten kollegojen kanssa työkielenä on englanti. Se ei ole kummankaan äidinkieli, joten keskustelussa ollaan samalla tasolla.

Talousasiat kiinnostavat Teroa myös työajan ulkopuolella, sillä vapaa-ajallaan hän tarttuu usein taloutta tai yhteiskunnallisia asioita käsitteleviin kirjoihin. Toki kirjahyllystä löytyy myös elämäkertoja ja fiktiotakin.

Muuten Tero viettää vapaa-aikaansa tennismaila tai basso kädessään.

- Olen pelannut tennistä lapsesta asti, nyt aktiivisuus vaihtelee sen mukaan, miten muulta tekemiseltä jää aikaa. Kilpailen välillä ja olen mukana seuratoiminnassa. Pari vuotta sitten pelasin vielä veteraanien SM-sarjaa, Tero kertoo.

- Bassokitaraa soitan omaksi ilokseni ja kavereiden kanssa. Useimmiten keskityn vanhempaan, 70-80-luvun rokkiin ja bluesiin, esimerkiksi Led Zeppeliniin, Deep Purpleen ja Stevie Ray Vaughaniin.

Teron top 3 Ikanossa

  1. Vaihtelevat työtehtävät pitävät työn mielenkiintoisena

  2. Ihmiset: meillä on hyvä porukka ja hyvä henki
  3. Kansainvälisyys