Tuote- ja myyntipäällikkö Marcella Forsell: ”Vimma toiminnan ja prosessien kehittämiseen ajaa eteenpäin”


Marcella Forsellilla on Ikano Bankissa kaksi roolia: hän työskentelee sekä tuotepäällikkönä että vastaa myyntipäällikön ominaisuudessa myös asiakkuuksista. Forssellin mukaan kombinaatio on tehokkain tapa kehittää Ikano Bankia tuotteiltaan entistä paremmaksi ja tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua.

– Olen ytimeltäni kehittäjä. Jotta pystyn viemään asioita eteenpäin, on tärkeää saada olla kädet savessa mukana myös myynnissä. Silloin saan jatkuvasti kehitysideoita asiakkailta ja näen heti, millaisten ongelmien ja haasteiden parissa asiakkaat painivat, Forsell sanoo.


Sata lasissa -tyyppi, joka vie projektit loppuun

Forsell on hyvä esimerkki siitä, kuinka Ikano Bankissa pyritään hyödyntämään henkilöstön jäsenten luontaisia vahvuuksia tehtävänkuvia muokatessa. Forsellilla on vuosikymmenten kokemus kotimaisten sekä kansainvälisten yritysten kehitystehtävistä, joten kehittäjän rooli on hänelle ominainen.

Hän kertoo, että on toiminnassaan sata lasissa -tyyppi, joka antaa työlleen kaikkensa ja enemmänkin.

– Olen saanut urani aikana tehdä vaihtelevia työtehtäviä kehittäen esimerkiksi yritysautorahoitusta, käynnistäen prosesseja ja rakentaen suhteita yhteistyökumppaneihin.


Parasta työssä kansainvälisyys ja monipuolisuus

Nyt Ikanolla Forsell on mukana kehittämässä järjestelmäuudistusta, jonka tarkoitus on parantaa leasing-prosessia luottohakemuksesta laskutukseen ja hankinnan realisointiin saakka. Muutos on suuri ja se vaatii yhteistyötä läpi koko Ikano Groupin.

– Ikano Groupin IT-järjestelmät harmonisoidaan nyt kokonaisuudeksi, joka helpottaa sekä Ikanon henkilöstöä että asiakkaita. Palvelumme paranee entisestään ja olemme vieläkin joustavampia ja helpommin lähestyttävissä, Forsell sanoo.

Myyntipäällikkönä Forsell vastaa partnereiden kysymyksiin, toimii heidän tukenaan ja kouluttaa heitä leasing-rahoitukseen liittyen.

– Pidän siitä, että kuulun työni kautta kahteen erilaiseen tiimiin. Olen mukana kotimaisessa myyntitiimissä ja kansainvälisessä tuotetiimissä, jossa muut tiimiläiset tulevat muista Pohjoismaista.

Forsell nauttii Ikano Bankin matalasta hierarkiasta ja yhteenkuuluvuuden tunteesta.

– Olemme kuin perhe. Työnteko on joustavaa, inhimillistä ja asiakaslähtöistä. Koen Ikanon arvot omikseni ja minun oli helppo samaistua Ikanon kulttuuriin.


Kehityshenkisyys näkyy myös vapaa-ajalla

Marcella Forsellin suunnitelmallisuus ja jatkuvan parantamisen halu näkyy myös naisen vapaa-ajan harrastuksissa:

– Treenaan tavoitteellisesti salilla. Lisäksi minulla on ollut käynnissä monia kodin remonttiprojekteja, mutta niistä olen toistaiseksi luopunut – minulla on liian kallis ja vaativa maku, Forsell nauraa.

Remontoinnin sijaan Forsell viettää aikaa matkustaen; aktiivilomat ovat hänen juttunsa.

– Rakastan eri maiden kulttuureja, festareita, vaelluksia, villiä luontoa ja huikeita näköaloja, hän sanoo.

Luonteeltaan Forsell on stressinsietokykyinen optimisti, joka ei lannistu helpolla.

– Kaikki järjestyy sitten, kun on valmista. Jos ei ole vielä järjestynyt, ei ole vielä valmista. Tätä lausetta pidän mottonani niin töissä kuin elämässäni yleensä.