Anna-Leena Hakulin uratarina: Keikkatyöläisesta myynti- ja markkinointijohtajaksi

Kun Anna-Leena Hakuli aloitti Ikano-uransa opiskeluprojektin kautta, hän ei vielä tiennyt, että 10 vuotta myöhemmin hän pyörittäisi koko Ikano Bank Suomen markkinointia ja viestintää ja siinä sivussa vielä kuluttajaliiketoimintaa.

Mutta aloitetaan alusta.

- Kuulin Ikanosta ensimmäisen kerran opiskeluaikoina vuonna 2005. Tein silloin projektityön, jossa Ikano oli toisena tilaajayrityksenä, ja myöhemmin samana vuonna hain Ikanoon kesätöihin. Päädyin opiskelujen ohessa myymään IKEA-luottokorttia ja -lainaa, Anna-Leena kertaa Ikano-taipaleensa alkua.

Kun markkinoinnin opinnot vuotta myöhemmin päättyivät, Anna-Leena hyppäsi Ikanon myynti- ja markkinointiassistentin saappaisiin ja jäi sille tielle. Viimeisimmät harppaukset eteenpäin uraportailla tulivat reilu kaksi vuotta sitten johtoryhmäpaikan myötä, vuosi sitten, kun titteliksi vaihtui head of marketing, sekä vuodenvaihteessa, kun markkinoinnin lisäksi tontti laajeni käsittämään myös kuluttajaliiketoiminnan.

Tontti on melkoinen unelmaduuni luovalle ihmiselle.

- Nautin siitä, että näen ideoideni toteutuvan käytännössä ja pystyn vaikuttamaan ihmisiin. Sekä kuluttaja- että yritysrahoituksessa on loppujen lopuksi kyse siitä, että tarjotaan mahdollisuus toteuttaa suunnitelmia tai unelmia – oli kyse sitten kodin uudesta sisustuksesta tai vaikkapa liiketoiminnan laajentumisesta kalustoleasingin avulla.

Vierivä markkinointijohtaja ei sammaloidu, joten viime vuosien aikana Anna-Leena on ollut mukana erilaisissa digikehitysprojekteissa ja opiskellut digipuolta töiden ohessa. Tulevaisuuden varalle on kaikenlaisia suunnitelmia.

- Kaikkea en tietenkään voi paljastaa, mutta sen voin kertoa, että tämän vuoden aikana keskityn muun muassa some-näkyvyyden lisäämiseen. Esimerkiksi Twitteriin liittyminen sujui niin onnistuneesti, että Ikano Bankin pääkonttorista on kehotettu muitakin sivuliikkeitä ottamaan mallia meistä, Anna-Leena nauraa.

Vauhti ei hiivu vapaa-ajallakaan, siitä pitävät huolen 5- ja 8-vuotiaat lapset sekä remontin alla oleva omakotitalo. Perheen ja ystävien kanssa vietetystä ajasta saa kuitenkin uutta energiaa töihin.

- Nautin uusien sisustusideoiden metsästämisestä, erilaisista diy-projekteista, leipomisesta ja maalaamisesta. Myös matkustelulle ja urheilulle jää nyt vähän enemmän aikaa, kun kotona hektisin remppavaihe alkaa olla takana päin.

 

Anna-Leenan top3 Ikanossa

1. Ikanon arvot

2. Huumorintajuiset ja mahtavat ihmiset

3. Monipuolinen työnkuva