Heli Gatfordin uratarina: Töissä säpinää ja vapaalla luonnonrauhaa

Mitä yhteistä on matkanjohtajan työllä ja rahoitusalan B2B-asiakaspalvelulla? Ainakin matkanjohtajana oppii selviytymään yllättävissäkin tilanteissa, mistä on hyötyä myös asiakaspalvelussa.

- Kun on alusta asti tottunut siihen, että eteen tulee kaikenlaisia tilanteita, mikään ei enää yllätä, nauraa Ikano Bankissa Customer Service Specialistina työskentelevä Heli Gatford.

Helin matkanjohtajan töistä on jo aikaa. Hän on työskennellyt rahoitusalalla jo pitkään ja oli jo jäämässä kokonaan pois alalta, kunnes päätyi Ikanolle puolisentoista vuotta sitten. Sitä ennen hän oli vannonut, ettei enää ikinä halua alalle, jolla ihmisestä puserretaan kaikki mehut.

- Entinen työkaverini vinkkasi Ikanon paikasta ja oli sitä mieltä, että se sopisi minulle kuin nenä päähän. Hän oli oikeassa: työ on todella kiinnostavaa ja monipuolista, ja yrityksen arvot näkyvät kaikessa tekemisessä.

Helin työsarka Ikanolla pitää sisällään muun muassa sopimusten tarkistuksia ja korjauksia, asiakastapaamisia ja messuja, luottokyselyitä, loppulunastuksia ja vahinkotapauksia. B2B-asiakaspalvelu siirrettiin Ruotsista Suomeen puolisentoista vuotta sitten, ja siirron jälkeen toiminta rullaa nyt hienosti.

- Seuraavaksi ryhdytään systemaattisesti seuraamaan palvelulupauksemme toteutumista. Asiakaspalvelun onnistuminen on erittäin tärkeää, sillä se on yrityksen toiminnassa se, joka näkyy ulospäin. Olen tottunut mittaamiseen, mutta työpäivän aikana ei ehdi ajatella, että nyt meni tavoite rikki.

Työ on sosiaalista ja toisinaan hektistä. Vastapainoksi Heli hakee vapaa-ajallaan rauhaa ja hiljaisuutta luonnosta, ja kulkee mielellään metsässä koiransa kanssa. Koiran kanssa samoillessa on löytynyt myös ihan uusia sienestys- ja marjastusapajia, joskin koira pyrkii syömään suppilovahveroita ennen kuin emäntä ehtii kerätä niitä.

- Kesäisin tykkään olla veden äärellä, koirarannoilla ja veljeni mökillä, jossa myös poikani viihtyy. Poika on samanlainen kuin äitinsä: emme suunnittele ohjelmaa, vaan vietämme aikaa kaikessa rauhassa.

Helin top3 Ikanossa

  1. Arvostus työntekijöitä kohtaan
  2. Arvot näkyvät tekemisessä
  3. Työkaverit, jotka auttavat jaksamaan paineessakin