Ikano Bank Suomella
taas vahva vuosi

Vuosi 2018 oli Ikano Bank Suomen kolmas peräkkäinen voimakkaan kasvun vuosi. B2B-liiketoiminnassa kasvua tuli yhteensä noin 28 prosenttia.

Ikanon B2B-lainakanta kasvoi vuonna 2018 noin 28 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Edellisen vuoden tavoin suurin osa kasvusta tuli kuljetus- ja maanrakennussektoreilta sekä ICT-alalta.

- Uusmyyntimme pysyi budjetoidulla tasolla ja B2B-asiakaspalvelun siirto Suomeen vuoden alussa tehosti huomattavasti toimintaamme. Olemme myös keskittyneet rekrytointeihin ja vuodenvaihteessa saimme uuden myyntitiimin kokoon, kertoo Ikano Bankin Suomen myyntijohtaja Joel Liski.

Ikanon hyvää tulosta siivittänyt rakentaminen jatkoi viime vuonna vielä hieman yllättäen kasvuaan. Nyt tuotannon volyymin uskotaan saavuttaneen suhdannehuippunsa ja kääntyvän lievään laskuun. Liski ei kuitenkaan näe tämän vaikuttavan Ikanon toimintaan.

- Erityisesti asuntotuotannon odotetaan laskevan ja rakentamisen keskittyvän konevaltaisempaan toimitilarakentamiseen, mutta ilmassa ei silti ole romahduksen merkkejä. Vaikka kysyntä suurten kaupunkien ja kasvukeskusten ulkopuolella on laantunut, kapasiteetti on edelleen täyskäytössä, mikä tarkoittaa, että erityisesti korvaavia investointeja tehdään edelleen, Liski sanoo.

Kuluvasta vuodesta odotetaan hyvää.

- Näkymät ovat aiempia vuosia maltillisemmat, mutta positiiviset, joskaan kasvu ei ole yhtä vahvaa kuin edellisinä vuosina.

Lisätietoja
Joel Liski
Myyntijohtaja
040 832 3999
etunimi.sukunimi@ikano.fi