St1 Koivulahti pioneerina Suomessa - Lehdistötiedote Ikano Bank

Pioneerina Suomessa: St1 Koivulahdesta voi tankata AdBlueta henkilöautoon suoraan jakelumittarista

Ikano Bank

Lehdistötiedote 9.2.2016 - Laajentuneen huoltoaseman polttoaine- ja nestemittarit rahoitettiin Ikano Bankin leasingratkaisulla

Yrittäjät Linus Pörtfors ja Tommy Glasberg avaavat helmikuussa 2016 Mustasaaren Koivulahteen uuden St1-huoltoaseman. Pohjalaisella päättäväisyydellä toteutettu St1 Koivulahti parantaa autoilijoiden palveluita: aiemmin paikalla sijainnut asema purettiin pois uuden, kolme kertaa suuremman tieltä. Ensimmäisenä Suomessa henkilöautot saavat polttoaineen ohella uuden polven dieselautojen lisäaineen, AdBlue-liuoksen suoraan mittarista. Hankinnan rahoitus toteutettiin Ikano Bankin leasingilla, jonka avulla yritys välttyi suurelta kertainvestoinnilta.

– AdBlue on uudehkojen dieselautojen välttämätön lisäaine. Aiemmin AdBlueta on saanut vain kanisterista, mutta päätimme, että meille se tulee samaan mittariasemaan kuin polttoainekin. Autokannan uusiutuessa AdBluen kysyntä tulee kasvamaan. Meillä sitä voi tankata juuri haluamansa määrän, yhtä siististi kuin polttoainetta, Linus Pörtfors kertoo.

Pörtfors ja Glasberg ovat toimineet alalla vuosia ja sitä ennen Linus Pörtfors on ollut kuljetusalalla, joten tien päällä olevien tarpeet ovat tutut.

Kerralla palvelut kuntoon

Asemarakentaminen on kaiken kaikkiaan ollut mittava hanke, ja siksi AdBlue-tankkauksen vaatimat maanalaisten säiliöiden kaivuutyöt oli järkevintä tehdä samalla kun piha oli muutenkin auki. AdBlue-tankkaukseen sopivia mittareita ja muita nestejakelumittareita Koivulahteen toimittaa muun muassa Gilbarco Veeder-Root.

– Idea tuli eräiltä saksalaisilta alan messuilta. Selvitin, että AdBlue-mittareita on ylipäänsä olemassa ja vertailin eri valmistajia. Haastavinta on ollut pioneerin rooliin kuuluvat pikku haasteet. Kun ei näitä ole vielä Suomessa tehty, asennuksessa on mennyt oma aikansa, Pörtfors sanoo.

Leasing mahdollistaa kasvuloikan

Pörtfors on saanut kaiken aikaa hyvän tuen Gilbarco Veeder-Rootilta, ja Gilbarcon kautta löytyi myös toinen oleellinen linkki, leasingrahoituskumppani Ikano Bank.

– Yrittäjä pohtii jatkuvasti, miten parantaa palveluita ja millaisia investointeja se vaatii. Leasing mahdollistaa kasvun ja uudistumisen, sillä raskaan kertainvestoinnin sijaan hankinnan kulut jakautuvat tasaisesti suunnitellun käytön ajalle, Ikano Bankin leasing-myyntijohtaja Tom Uhlenius sanoo.

Ikano Bank ei ollut Pörtforsille aiemmin tuttu, mutta kokemusta muista leasingyhtiöistä löytyy. Ikano Bank erottui kumppanina, jonka kanssa on helppo tulla toimeen ja joka näkee aina ongelmien sijaan mahdollisuuksia.

– Leasing on minulle ennestään tuttua, sillä auto- ja kuljetusalan kalustoissa se on yleinen hankintamalli. Ikano Bank tuli kumppaniksemme Gilbarcon vinkin kautta enkä ole joutunut katumaan. Yhteistyötä tehdään myönteisellä otteella ja joustavasti, ja saimme yhdessä aikaiseksi juuri meille sopivan rahoitusratkaisun, Pörtfors sanoo.

Hyvästit sotkuille

– Ikano Bank on ollut meille mieluisa yhteistyökumppani. Meidän ei ole tarvinnut toimia välikätenä, vaan olemme voineet keskittyä tilausten toimittamiseen ja Ikano Bank on sopinut asiakkaan kanssa rahoituksen detaljit, Key Account Manager Marjo Järvinen Gilbarco Veeder-Rootilta sanoo.

Gilbarco Veeder-Root toimittaa AdBlue-mittarien lisäksi asemalle polttoainemittareita sekä niihin liittyviä maksuautomaatteja ja säiliön pinnanmittauslaitteet. Hyvä uutinen vaaleiden kevätulsterien käyttäjille ovat myös lasinpesunestemittarit, joilla saa autonsa säiliön täyteen aina oikeanlaista seosta kuhunkin vuodenaikaan, juuri haluamansa määrän. Ei enää takakontissa pyörivää kanisteria ja vaikeasti poistettavia tahroja vaatteissa.

– Auton tarvitsemat nesteet suoraan mittareista helpottavat autoilijan arkea. Täytyy myös muistaa, että varsinkin AdBluen kohdalla myös autoa varjellaan: AdBlue on korroosiota aiheuttava aine ja mittaritankkauksena sitä ei joudu muualle kuin sinne minne pitää, Järvinen sanoo.

Lisätietoja:

Tom Uhlenius, Ikano Bank AB (julk), Suomen sivuliike, puh. 0400 802 554, tom.uhlenius@ikano.fi

Ikano Bank

Ikano Bank on Suomen uudistumisen mahdollistaja. Ratkaisemme kestävästi asiakkaidemme rahoituksen tarpeet. Tarjoamme reiluin ehdoin edistyksellisten liike-elämän tuotteiden leasing-ratkaisuja sekä kulutusluottoja. Meillä on vahva pohjoismainen asiakaskunta. Olemme lähtöisin samasta konsernista kuin IKEA, joten olemme vakavarainen ja vastuullinen kumppani. Maalaisjärki on osa perintöämme ja yrityskulttuuriamme. Maailmanlaajuisesti meitä on yli 3700 ja Suomessa olemme toimineet vuodesta 2004 lähtien. www.ikanobank.fi

Avainsanat:

leasing, Ikano Bank, AdBlue, Tom Uhlenius, St1, Linus PörtforsTämä uutinen

Uutisen aihe
St1 Koivulahti pioneerina Suomessa - Lehdistötiedote Ikano Bank
Ikano Bank AB (julk), Suomen sivuliike
Julkaistu
9.2.2016 8:30:00