VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Ikanolaisten kuusi kotimaan matkailun helmeä


Vaikka ilmassa on patoutunutta tarvetta matkustaa ulkomaille, kotimaan matkailun kysyntä on yhä korkealla ja monilla alueilla ennustetaan hyvää matkailukesää. Suomessa matkailu on turvallista ja helppoa, kohteeseen pääsee ilman lentämistä eikä matkan tekoon muutenkaan mene kauaa. Monet suomalaiset myös haluavat tukea paikallisia yrittäjiä.

Tunnelmallisia kesäkaupunkeja, monipuolisia tapahtumia ja kauniita luontokohteita löytyy joka puolelta Suomea. Ikanolaiset ovat kokeneita kotimaan matkailijoita ja kertoivat innokkaasti omista suosikkikohteistaan. Vallittuja kotimaan matkailun helmiä yhdistää suomalaiset ylellisyydet: luonto ja vesi.

Etelä-Suomen luontokohteissa on helppo vaeltaa ja retkeillä

Luontomatkailun, vaeltamisen ja retkeilyn ystäville löytyy Ikanon tiimiläisiltä useita suosituksia. Jos Lofootit tai Lapin kansallispuistot tuntuvat liian kunnianhimoisilta urakoilta, Etelä-Suomesta löytyy helppoja kohteita, joissa aloittaa retkeilyharrastus ja jotka sopivat myös päiväretkikohteiksi perheen pienimpien kanssa.

Kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jaakko Sarakorpi suosittelee muutaman yön vaelluskohteeksi Evon retkeilyaluetta Hämeenlinnan Lammilla. Yöpyä voi teltassa ja jos haluaa päästä helpommalla, kannattaa hyödyntää varattavia laavuja ja tupia. Merkittyjä reittejä ja lountopolkuja on yhteensä 70 km.

Myyntijohtaja Joel Liski on perheensä kanssa käynyt läpi kymmeniä luontopolkuja. Yksi erittäin mukava kohde löytyi hieman yllättäen Etelä-Espoosta Hanikan luontopolulta. Reitti tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä: nousuja, laskuja, havumetsää ja lehtimetsää, pitkospuita, merta, jokea ja siltoja.

”Uikkarit messiin, jotta pääsee pulahtamaan ja kiikarit, joilla voi bongata lintuja. Sekä tietenkin eväät, jotka aina maistuvat parhaalta metsässä”, Joel vinkkaa.

Helsingin Vuosaaresta, Aurinkolahden uimarannan päädystä löytyy tunnelmallinen Kahvila Kampela, jonka lähettyviltä pääsee Uutelan ulkoilualueelle. Kahvilasta voi ottaa mukaansa polkuesitteen, joka esittelee reitin varrella olevia rasteja. Ikanon Junior Controller Karin Soitu suosittelee nauttimaan tunnelmallisen Kahvila Kampelan terassilla lohikeittoa ja pannukakkua. Sään salliessa viikonloppuisin paistetaan muurinpohjalettuja ja grillataan makkaraa. Myös koirat ja muut lemmikit ovat tervetulleita!

Eksotiikkaa Ahvenenmaalta Järvi-Suomeen ja Merenkurkkuun

Jo seitsemän kesää peräkkäin Senior Risk Analyst Christian Waltzer on reissannut Ahvenanmaalle ja käynyt ajamassa kartingia Ålands Motorklubbin radalla. Ohjelmaan kuuluu joka kerta myös kahvittelu Uffe på Berget -näköalakahvilassa ajon jälkeen. Samaa pakettia Christian suosittelee lämpimästi muillekin kehuen saaren omaleimaista tunnelmaa ja punaisen asfaltin värittämää saaristolaismaisemaa

“Kuin olisi ulkomailla kotimaassa”, Christian kuvailee Ahvenanmaan kokemuksiaan.

Maajohtaja Miia Heliön suositus vie Järvi-Suomeen Saimaalle. Upeita kohteita ja kaupunkeja on useita, mutta erityisesti Miia kehottaa pistäytymään Rantasalmella ja siellä Hotelli Järvisydämessä:

”Vain Suomessa voi olla jotain niin överiä ja samalla kiehtovaa!”

Majoitusvaihtoehtoja löytyy karavaanialueesta rantahuviloihin ja upeisiin sviitteihin. Miia vinkkaa, että majoituksen hintaan usein sisältyy aktiviteetteja. Tarjolla on mm. risteilyjä, luontoretkiä, kanoottimelontaa ja kalastusta. Järvisydämen monipuoliset puitteet tarjoavat kivaa tekemistä ja elämyksiä niin pariskunnille kuin perheille.

Viimeinen vinkki vie Merenkurkkuun, jonka saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintölistalla. Myyntipäällikkö Satu Viille kertoo, että Raippaluodon takana sijaitsevalta Björkön saarelta löytyy Svedjehamin satama, hänen ehdoton suosikkikohteensa Suomen kesässä.

”Svedjehamn on kuvankaunis kalastajasatama, jonka vierestä löytyy näkötorni Saltkaret”, Satu vinkkaa.

Hän suosittelee vierailemaan Svedjehamnissa ruuhkaisimpien kellonaikojen ulkopuolella, Satu itse käy siellä mieluiten iltaisin. Myös sataman ravintola Salteriet saa kehuja. Sataman lisäksi kannattaa tutustua kauniiseen Björkön saareen muutenkin vaikka pyörällä, jonka voi vuokrata paikan päältä.