VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Leasing - huoleton kalusto- ja laiterahoitus

Ikano Bankin leasing antaa joustavan ja kilpailukykyisen rahoituksen yrityksesi kalusto- ja laitehankintoja varten. Leasing-sopimus on pitkäkestoista käyttöoikeutta koskeva vuokrasopimus ja se on turvallinen rahoitusratkaisu ilman yllätyksiä, sillä et maksa kaluston tai laitteen omistamisesta, vaan ainoastaan käytöstä. Leasing ei ole pelkästään pienten yrityksien käyttämä rahoitusvaihtoehto, vaan leasing sopii myös isoille yrityksille.

Ikano Bank on myyjäliikeriippumaton eli asiakas voi itse valita miltä yritykseltä haluaa koneen tai laitteen hankkia. Rahoitusleasing tarkoittaa, että Ikano Bankilla ei ole vuokraajan tarvitsemaa laitetta valmiina, vaan vuokraaja katsoo haluamansa laitteet valmiiksi valitsemastaan paikasta, jolloin se hankitaan leasing-sopimuksella käyttöönne.

Useimpiin leasing-sopimuksiin on myös yhdistettävissä palveluita. Vuokra- tai leasing-sopimus voi pitää sisällään esimerkiksi huoltoa, ylläpitoa ja kulumisesta aiheutuvia korjauksia. 

Laitteiden omistusoikeus pysyy leasing-sopimuksen ajan Ikano Bankilla ja kun käyttötarpeesi päättyy, hankinta ei jää rasittamaan kirjanpitoasi. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa laitteet itsellesi.

Huomaathan, että tarjoamme leasing-rahoitusta ainoastaan yritysasiakkaille.

Rahoitamme melkein mitä vain

Leasing-rahoituksella voit hankkia käyttöösi melkein mitä vain. Olemme rahoittaneet mm.

 • Maa- ja metsätalouskoneitakuten traktoreita, metsäkoneita ja puimureita
 • Kuljetuskalustoa, kuten kuorma-autojapakettiautoja ja trukkeja
 • Varasto- ja toimistokalusteita
 • Urakointikoneita, kuten kaivinkoneita, nostureita ja pyöräkuormaajia
 • Kahvi- ja juoma-automaatteja
 • Hyvinvointialan laitteita, kuten kuntosalilaitteita
 • Terveydenhuollon ratkaisuja, kuten röntgen-laitteita
 • Tuotantolaitteita, kuten CNC-koneita, saksinostimia, työstö- ja hitsauskoneita
 • ICT-laitteita ja -ohjelmistoja, kuten tietokoneita, palvelinkokonaisuuksia ja kopiokoneita
 • Sustainability, kuten aurinkopaneelit ja sähkölatausasemat

Jos rahoitettava määrä on vähintään 1000 euroa ja suunniteltu vuokra-aika vähintään 12 kuukautta, ovat leasing-myynnin asiantuntijamme kiinnostuneita kuulemaan lisää!

 

Arvioi kuukausierän suuruutta



Kuva: Mitä kalustoa voi hankkia leasing-rahoituksella

 

Leasing-kumppaniksi Ikano Bankin kanssa?

Leasing-rahoitusmallissamme rakennamme kestäviä kumppanisuhteita yritysten kanssa, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan yritysasiakkaille. Tällöin kumppaniliike voi tarjota asiakkailleen Ikano Bankin leasing-ratkaisuja sopivilla kuukausierillä.

Jos edustat myyjäliikettä ja haluat madaltaa asiakkaidesi kynnystä hankintojen tekemiseen tarjoamalla leasing-vaihtoehtoa, niin lue lisää kumppanisuhteesta Ikano Bankin kanssa.

Edustan myyjäliikettä

 

Keltainen-puimuri

Mitä leasing maksaa

Kalustosta kuukausittain maksettava hinta riippuu tarvittavasta rahoitusmäärästä, joka taas koostuu useasta asiasta, kuten esimerkiksi laitteen iästä, käyttötunneista, koosta, merkistä ja mallista. Kuukausihintaa on myös mahdollista säätää pienemmäksi maksamalla käsiraha tai pidentämällä sopimuksen kestoa.

Esimerkiksi 5000 euron arvoisen laitteen leasing-sopimuksen kuukausihinnaksi tulisi arviolta 102 euroa viiden vuoden sopimuksella, kun taas 80 000 euroa maksavan laitteen kuukausihinnaksi muodostuisi samalla sopimuksen pituudella 1522 euroa (alv. 0%).

On hyvä huomioida, että laitteen jäännösarvo vaikuttaa lopulliseen kuukausihintaan. Harkitsemasi kaluston tai laitteiden leasing-sopimuksen kuukausierää voit arvioida alta löytyvällä leasinglaskurilla. Laskurissa investoinnin maksimimäärä on 100 000 euroa, mutta teemme myös sitä suurempia leasing-sopimuksia. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä soittamalla myyntipäälliköillemme, niin saat räätälöidyn leasing-tarjouksen.

 

Arvioi kuukausierän suuruutta leasinglaskurilla

Kun olet arvioinut kuukausierän suuruutta, ole yhteydessä myyjäliikkeeseen, josta haluat hankkia koneen tai laitteen, ja pyydä Ikano Bankin rahoitustarjousta.

Leasinglaskuri
Arvioi kuukausierän suuruutta leasinglaskurilla
Arvioitu markkina-arvo vuokra-ajan lopussa

Kuukausierä

Laskurin kuukausierä on suuntaa-antava. Kun olet arvioinut kuukausierän suuruutta, ole yhteydessä myyjäliikkeeseen, josta haluat hankkia koneen tai laitteen, ja pyydä Ikano Bankin rahoitustarjousta.

FAQ

 • Mikä on leasing-sopimuksen laskutuskausi?

  Laskutuskausi sovitaan asiakkaan kanssa ja tyypillisimmin laskutus on kuukauden tai kvartaalin välein.

 • Millaisia tuotteita leasingillä voidaan rahoittaa?

  Leasingilla voidaan rahoittaa yrityksille irtainta käyttöomaisuutta.

 • Minkä kokoisia hankintoja leasingillä rahoitetaan?

  Rahoitamme erisuuruisia hankintoja, riippuen rahoitettavasta kohteesta ja loppuasiakkaasta, sekä laitteen elinkaaresta. Leasing-sopimus voidaan tehdä jo 1000 euron hankinnoille.

 • Minkä pituisia leasing-sopimuksia teette?

  Sopimuksen pituus räätälöidään asiakkaan tarpeen ja rahoitettavan kohteen mukaan. Tyypillisesti sopimuksen pituus on 12 - 72 kuukautta.

 • Mitä tapahtuu sopimuskauden päättyessä?

  Yhteistyökumppani, jolta rahoitettava tuote on hankittu, ottaa yhteyttä ennen sopimuskauden päättymistä. Tällöin voitte sopia jatkosta.

 • Tukeeko sopimukseen vuokran lisäksi muita kuluja?

  Leasing-sopimuksissamme on alan normaalin käytännön mukaisesti avausmaksu ja laskutuspalkkio. Lisäksi asiakas vakuuttaa rahoitettavan kohteen joko meidän kauttamme tai oman vakuutusyhtiönsä kautta. Tutustu palveluhinnastoomme.

 • Voinko lopettaa leasing-sopimuksen ennen perusvuokrakauden päättymistä?

  Sopimus on päätettävissä kesken vuokrakauden sopimalla asiasta erikseen kanssamme.

Kymmenen syytä leasata kalustot tai laitteet

 1. Kuukausimaksun helppous verrattuna kertainvestointiin.
 2. Investoi ilman omaa pääomaa: leasingin avulla voit hankkia kalustot tai laitteet kokonaan ilman pääomaa, eli maksat käsirahaa 0 €.
 3. Järkevä budjetointi: saat ensimmäisen laskun jälkeen aina samansuuruisen laskun, esimerkiksi kerran kuukaudessa tai kvartaalissa, sopimuskauden loppuun asti.
 4. Liiketoimintasi voi uudistua ja kasvaa: Leasing-rahoituksella saat nopeasti käyttöösi liiketoimintasi tarvitsemat laitteet ja kalustot.
 5. Helpotat arkeasi: leasing-rahoituksella varmistat, että käytössäsi on jatkuvasti toimiva kalusto, eikä toimintaasi tule kalliita keskeytyksiä. 
 6. Alv:n vähennyskelpoisuus: leasing-vuokra on kokonaisuudessaan yrityksen kulua, joista alv:n osuus on vähennyskelpoista.
 7. Kirjanpidon helppous: yrityksesi ei omista kalustoa tai laitteita, jolloin  investointi ei rasita yrityksesi tasetta, ellet näin erikseen halua.
 8. Ennakoitava vuokran määrä auttaa sinua investointisi tuoton arvioinnissa ja voit kohdistaa yrityksesi varat tuottavaan käyttöön, esimerkiksi palkkaamalla henkilöstöä.
 9. Aina ajan tasalla oleva kalusto: leasing-sopimuksen päättyessä voit tehdä uuden sopimuksen tai päivittää kalustosi uuteen.
 10. Jätät vaihtoehdon myös omistukseen: jos haluat pitää laitteet rahoitussopimuksen päätyttyä, niin sinulla on mahdollisuus ostaa ne omaksesi.
 11.  

Yrityksesi laite- ja kalustokannan uusiminen voi tuoda jopa säästöä!

Vanhojen laitteiden huoltokustannukset ovat yleensä isoja, jolloin uuden koneen leasing-maksut saattavat olla jopa pienemmät kuin vanhan koneen pelkät huoltokustannukset. Tästä syystä yrityksesi laitekannan uusiminen voi tuoda merkittäviä aika- ja kustannussäästöjä sekä parantaa työtehtävien tekemisen mielekkyyttä.

 • Kehittyneimpien koneiden ja laitteiden kanssa työskentely voi nopeuttaa työtehtävien tekemistä merkittävästi.
 • Koneiden luotettavuus ja toimintavarmuus parantuu, jolloin laitteiden hajoamisesta johtuva hukka-aika minimoituu.
 • Voit saada kilpailuetua tehokkaammasta työskentelystä ja suorituskyvyn parantumisesta. 
 • Uusittu kalusto näyttää, että yrityksesi menestyy ja on kasvu-uralla. Tämä voi parantaa yrityksesi houkuttelevuutta myös uusien työntekijöiden silmissä.
 • Ajoneuvojen kanssa ajomukavuus lisääntyy ja voit saada säästöjä polttoainekustannuksissa.
 • Parantunut työturvallisuus.

Haluan uusia konekantani leasing-rahoituksella

Rahoitusleasing kirjanpidossa

Rahoitusleasingissä yrityksesi ei omista kalustoa tai laitteita, jolloin investoinnin ei tarvitse rasittaa yrityksesi tasetta, joten taseen velkaerät ja käyttöomaisuus pysyvät pieninä.

Kirjanpitolain muutos vuonna 2016 kuitenkin mahdollisti rahoitusleasinghyödykkeen kirjaamisen myös taseeseen, mikäli yritys tekee IFRS-kirjanpitoa. Tällöin tätä valittua tapaa tulisi soveltaa kaikkiin kirjanpitovelvollisen leasing-sopimuksiin.

Jos päätät merkitä leasingin kirjanpidollisesti taseeseen, niin voit sen avulla vaikuttaa yrityksesi tilikauden tulokseen hyödyntämällä poistopolitiikkaa.

Taseen avulla voit myös parantaa yrityksesi osakkeen matemaattista arvoa, jolla voi olla merkitystä, koska jos listaamattoman yrityksen osinko on alle 8 % osakkeen matemaattisesta arvosta, niin jaettavasta osingosta 75 % on verotonta tuloa aina 150 000 euroon asti.

Saa päätös leasing-rahoituksesta jopa saman vuorokauden sisällä!

Ikano Bankissa leasing-rahoituksen hankkiminen on suoraviivainen ja nopea prosessi. Otat yhteyttä myyjäliikkeeseen tai suoraan meihin soittamalla. Rahoitustarpeesi kartoitetaan, jonka jälkeen tehdään luottohakemus joko myyjäliikkeen tai Ikanon toimesta. Hyväksytyn päätöksen jälkeen allekirjoitetaan sopimus ja saat laitteet käyttöösi. Käytön alettua maksat ennalta sovitun leasing-vuokran esimerkiksi kuukausittain ja sopimuksen päätyttyä voit palauttaa laitteet myyjäliikkeelle tai ostaa ne omaksi. Voit myös tehdä uuden leasing-sopimuksen ja hankkia kokonaan uudet kalustot ja laitteet!

 

 

Lue miten nykyiset asiakkaat ovat hyödyntäneet leasing-rahoitusta

 • Talhulla leasingkauppa käy ja asiakkaat haluavat vähäpäästöisiä koneita
 • Niemi-Korven konekaupassa leasing on jo valtavirtaa
 • Leasingin avulla yritys voi edistää vastuullisia valintojaan. Järventausta Oy vaihtoi öljylämmityksen ilmavesilämpöpumppuun – leasingilla vauhtia vihreään siirtymään
 • The Folks Hotel Konepaja hankki leasingilla retrohenkisiä trendijääkaappeja

 • Kosmetologi Elli Utriaisen maahantuontibisnes sai leasingistä lisävauhtia hoitolaitteiden myyntiin


Ota yhteyttä

Myyntipäälliköt (ensisijainen kontakti)

Leasing-myyntipäälliköt tavoitat puhelimitse alla olevista numeroista. Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ikano.fi

Loppuasiakkaat

 
Janita

Janita Huuhtanen
050 464 9085

Kumppanit

Logistiikka ja maanrakennus

Teemu
  Teemu Sormunen


Muut koneet ja laitteet

 

Satu Viille
0400 261 770

     
 

Toni Karjalainen
0400 508 919


Sustainability (esim. aurinkopaneelit, sähkölatausasemat ja vihreät ajoneuvot)


       Teemu Leppä
        050 440 1951


ICT, kalusteet, juoma-automaatit & liikuntalaitteet

      Riina Tapionlinna
       040 767 9728

 

Myyntijohtaja

 
 

Joel Liski
040 832 3999