VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Juoksukummi on odotettu kaveri: yhteinen matka Minimarathonilla muistetaan

Ikanolaiset olivat tänä keväänä toista kertaa Minimarathonilla lasten juoksukummeina. Kilometrin mittainen matka juoksukummin kanssa oli jäänyt mieleen, ja kummeja haettiin taas vilkkaasti mukaan kaveriksi.

Kesän ensimmäinen T-paitakeli ja Töölön pallokentän tekonurmella vilistää pieniä turkoosipaitaisia ihmisiä numerolaput rinnassa. Kentän laidalla Ikanon juoksukummien varikolla verryttelee vähintään yhtä innokkaita joskin hieman isompia ihmisiä. Kaikki odottavat hetken päästä koittavaa ensimmäistä Minimarathonin starttia, josta kunnian saavat alle 4-vuotiaden sarjan osallistujat.

Perjantaina 12.5. järjestetty Minimarathon on koko perheen liikuntatapahtuma, jossa kuka tahansa alle 12-vuotias voi osallistua kilometrin mittaiselle juoksulle. Suomen Urheiluliitto järjestää tilaisuuden osana Helsinki City Running Day –tapahtumaa. Viime vuodeksi Ikanolla ideoitiin juoksukummien konsepti, josta tuli niin suosittu, että tänä vuonna mentiin uudestaan. Juoksukummit ovat Ikanon pisteellä päivystäviä aikuisia, joita lapset voivat hakea kaveriksi matkalle.

Ikanon Social Day on “Laita itsesi likoon” -päivä

Kummit ovat jääneet mieleen, kertoo tempauksesta vastaava markkinointipäällikkö Sofia Paltschik. Tänä keväänä hänen puhelimeensa on jopa tullut soittoja vanhemmilta, jotka ovat kysyneet, ovatko kummit tänäkin vuonna paikalla.

Paltschik kertoo, että Ikanon vastuullisuustyössä ja hyväntekeväisyysstrategiassa lasten ja perheiden tukeminen on keskeistä ja Minimarathon istuu tähän paremmin kuin hyvin. Juoksukummien lähettämisen lisäksi Ikano on maksanut tapahtuman osallistumismaksun 300 vähävaraiselle lapselle. Toimintaa on koordinoitu yhteistyössä Helsingin kaupungin perheyksikön ja järjestöjen kanssa.

“Minimarathon on meille vuoden päätapahtuma. Haluamme tukea erityisesti vähävaraisten perheiden lapsia. Tämä on todella iloinen tapahtuma sekä lapsille että meille”, Paltschik sanoo.

Kuka tahansa ikanolainen on saanut käyttää työaikaa tullakseen juoksemaan lasten kanssa. Ikanon Social Day –konseptin periaatteisiin kuuluu, että tempauksiin ei vain lahjoiteta rahaa vaan niissä laitetaan itsensä peliin.

Myös ikanolaisten omia lapsia on mukana. Myyntijohtaja Joel Liskin kanssa omaa juoksuvuoroa odottaa 7-vuotias Liinus, joka hänkin on jo kokenut minimaratoonari. Olympiastadionin maalissa saatu mitali on ollut kova juttu, ja se on ripustettu kaulaan monta kertaa pitkin vuotta. Myös talousjohtaja Carita Hautalan 11-vuotias tytär on lämmittelemässä äidin kanssa. Porukalla arvuutellaan, montako kilometriä kummeille mahtaa kertyä ja kuinka kovaa kuntoa tarvitaan: “Niin moneen starttiin mukaan vaan kuin pääsee”, Hautala suunnittelee rohkeasti.

Lasten riemu tarttuu ja koskettaa

Tänä vuonna kummit pääsivät juoksemaan 14 lapsen kanssa. Tapahtuma oli mieleenpainuva niin kummeille kuin lapsille.

”Minimarathon oli kokemuksena mahtava. Lasten into tarttui ja itsellänikin oli koko ajan hymy päällä, kun näin miten innoissaan lapset painoivat menemään. Lapset olivat aivan sfääreissä, kun pääsivät juoksemaan maaliviivan yli”, kertoo Ikanon kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jaakko Sarakorpi

Jumpan ja startin odottelun lomassa juteltiin ja käytiin läpi pikkuveljet, siskot, kummit ja harrastukset. Pienimmät eivät jaksaneet pistellä koko matkaa juosten, vaan välillä ihasteltiin kukkia ja koiria. Isompien kanssa sen sijaan sai hengästyä, että pysyi vauhdissa mukana:
“Rämmin perässä ja pidin katseen horisonttiin katoavassa punaisessa lippiksessä tai ponnarissa. Maalissa sitten halattiin ja heitettiin yläfemmat”, maajohtaja Miia Heliö naurahtaa.

Paltschik iloitsee, että juoksukummitoiminnan tärkein tavoite on toteutunut: lapsille on luotu hauska ja ikimuistoinen kokemus. Päivän sykähdyttävimmän hetken tarjosi poika, joka muisti myyntipäällikkö Teemu Sormusen viime vuodesta. Poika halusi juosta tutun kummin kanssa uudestaan. Niin mentiin taas yhtä matkaa, kummi ja poika.