VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

 

Kosmetologi Elli Utriaisen maahantuontibisnes sai leasingistä lisävauhtia hoitolaitteiden myyntiin

Modernit laitteet ovat kauneudenhoitoalan yrittäjien nykypäivää. Ecbelle Cosmetics Oy:n yrittäjä Elli Utriainen ryhtyi tarjoamaan asiakkailleen leasing-sopimuksia laitehankintojen rahoittamiseen ja huomasi nopeasti, että kaupankäynnistä tuli helpompaa. Myös yrittäjän omat riskit vähenivät.

Vuonna 2016 kosmetologi Elli Utriainen aloitti yritystoiminnan pienellä hoitohuoneella, joka toimi hänen kotinsa yhteydessä. Siitä lähtien hän on määrätietoisesti kehittänyt liiketoimintaansa, ja hän kertoo suhtautuvansa yrittäjyyteen intohimoisesti. Tänä päivänä Utriaisella on Tampereella Kalevan kaupunginosassa oma kauneushoitola Kalevan Kauneuskeskus, ja vuonna 2022 hän perusti toiminimen rinnalle maahantuontiyritys Ecbelle Cosmetics Oy:n. Yritys tuo maahan saksalaisen BDR Medical Beautyn ihonhoitotuotteita ja –laitteita kauneudenhoitoalan ammattitilaisten käyttöön.

Keväällä 2023 Utriainen liittyi Ikano Bankin partneriksi ja alkoi tarjota asiakkailleen mahdollisuutta hankkia kauneudenhoitolaitteita leasing-rahoituksella. Nykyaikaisten kauneushoitolapalveluiden tarjoaminen edellyttää korkeatasoisia laitteita, joiden hinnat liikkuvat useissa tuhansissa euroissa. Monelle pienyrittäjälle laitteet ovat mittava investointi. Utriainen myy leasing-sopimuksilla mm. mikrohionta- ja mikroneulauslaitteita sekä anti age –hoidoille tarkoitettuja hierontalaitteita. Lisäksi tulossa on uusia LED-valoterapiaan käytettäviä laitteita.

Hankinnan kynnys madaltuu ja ostopäätös helpottuu

Kauneudenhoitoalan toiminimiyrittäjät ovat tyypillisesti ostaneet laitteita osamaksusopimuksilla. Yrittäjät, jotka kasvattavat ja laajentavat yritystään esim. koulutuspalveluilla tai maahantuonnilla, siirtyvät toiminimestä osakeyhtiömalliin. Leasing-rahoitusta ei alan yrittäjien keskuudessa vielä kovin hyvin tunneta, mutta Utriainen kertoo saaneensa leasingistä hyvän työkalun myynnin tueksi. Mahdollisuuteen ovat tarttuneet erityisesti osakeyhtiöt, jotka yleensä eivät saa osamaksusopimuksia toiminimiyrittäjien tapaan.

Leasing tuo kaivattua joustoa asiakkaiden talouteen, se selvästi madaltaa hankinnan kynnystä. Asiakkaiden ei tarvitse laittaa isoja summia kiinni yrityksen omaisuuteen, ja lisäksi hankinnalle saa pitkän maksuajan. Leasingin avulla olen jopa saanut uusia asiakkaita”, Utriainen kertoo.

Sen lisäksi, että leasing-rahoitus edesauttaa asiakkaiden hankintapäätösten tekemisestä, se tasaa myös Utriaisen oman yrityksen riskejä:

“Laitan asiakkaan ostoksesta laskun Ikanolle, ja saan heiltä rahat nopeasti. Minun ei tarvitse kantaa riskiä asiakkaiden maksukyvystä eikä sitoa omaa pääomaani.”

Liiketoiminnan kehittäminen kannattaa kaikkina aikoina

Elli Utriaiselle on tärkeää viedä omaa yritystä eteenpäin ja uudistua. Liittyminen Ikanon partneriksi oli hänestä helppoa. Alkuun Utriainen pyysi omalta Ikanon yhteyshenkilöltään apua asiakkaiden rahoitushakemusten tekemiseen, mutta nyt prosessi on jo tuttu ja hän hoitaa kaupat alusta loppuun itse.

“Yleensä kaupat tehdään sähköpostitse. Pyydän asiakkaalta tilinpäätöstiedot ja täytän rahoitushakemuksen Ikanon verkkopalvelussa. Rahoituspäätökset tulevat nopeasti, jopa saman päivän aikana. Kun hakemus menee läpi, lähetän sopimuksen allekirjoitettavaksi, tilaan laitteen Saksasta ja laskutan Ikanoa”, Utriainen kertoo.

Vaikka Utriainen nyt pärjääkin itsenäisesti leasing-hakemusten kanssa, hän arvostaa Ikanon aktiivista yhteydenpitoa:

“Ikanolta ollaan usein yhteydessä sähköpostitse ja kysytään, onko tarvetta tavata. On kiva, että yhteistyö on tiivistä.”

Epävakaa suhdanne ja kuluttajien tiukka taloustilanne näkyvät myös kauneudenhoitoalan yrityksissä. Utriainen rohkaisee silti investoimaan ja kehittämään liiketoimintaa:

“Laadukas laitteisto on kosmetologipalveluiden nykypäivää. Asiakkaat haluavat nähdä hoitojen jälkeen tuloksia. Siksi tehokkaammat hoidot nostavat suosiotaan. Suosittelen, että hoitolassa on ainakin yksi uudistava tai puhdistava laite sekä laite anti age –hoitoja varten, niille on suurin kysyntä. Ei hyödytä ruveta liikaa pelkäämään, vaan kannattaa uskaltaa uudistua.”