VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Lasten ilo kosketti ikanolaisia Minisun Minimarathon juoksutapahtumassa


Ikano Bank AB oli mukana mahdollistamassa Minisun Minimarathon juoksutapahtumaa vähävaraisille lapsille. Töölön pallokentälle oli kerääntynyt 13.5.2022 1600 innokasta lasta valmiina pinkaisemaan kilometrin mittaiselle juoksumatkalleen. Hyväntekeväisyystyö on osa Ikano Bankin vastuullisuusstrategiaa.

Toukokuisena perjantaina Töölön pallokentällä paistoi aurinko ja onnellisia kasvoja näkyi kaikkialla. Yhteensä 1600 lasta huoltajineen oli kerääntynyt odottelemaan Minisun Minimarathon juoksuradalle lähtemistä. Tapahtuman tarkoituksena oli mahdollistaa ikimuistoinen juoksuelämys myös niille lapsille, joiden perheillä ei ole taloudellisia resursseja tuoda lapsiaan vastaaviin maksullisiin liikuntatapahtumiin.

Ikano Bank AB oli mukana hyväntekeväisyystapahtumassa mahdollistamalla 400 lapsen osallistumisen maratoniin. Lapset kutsuttiin Minisun Minimarathonille yhteistyössä Helsingin kaupungin perheyksikön ja sen järjestöverkoston kanssa. Lisäksi Ikano Bankin Suomen henkilökunta toimi tapahtumassa juoksukummeina pitämässä huolta lapsista, joiden oma huoltaja ei voinut juosta lapsen mukana.

Ikano Bankin vastuullisuustyö suunnataan heikommassa asemassa oleviin

Ikano Bankin hyväntekeväisyystyö on osa konsernin vastuullisuusstrategiaa, joka suunnataan konsernin arvojen ja omistajien toiveiden mukaisesti heikossa asemassa oleviin naisiin ja lapsiin. Hyväntekeväisyystyöhön kuuluu sekä rahallista avustusta että hyväntekeväisyystyötä.

– Henkilöstöämme kannustetaan käyttämään vuosittain yhden Social Day:n eli palkallisen työpäivän oman yhteisönsä tukemiseen. Minisun Minimarathon -tapahtumassa vastuullisuusstrategiamme tavoitteet toteutuivat todella hyvin – tarjosimme usealla sadalle lapselle tapahtumaelämyksen ja autoimme perheitä heidän ikimuistoisessa päivässään, Ikano Bankin maajohtaja Miia Heliö kertoo.


Energinen ja välitön tunnelma vallitsi

Ennen kilometrin mittaiselle maratonmatkalle lähtöä lapsille oli järjestetty yhteinen alkuverryttely ja monenlaista viihdykettä, kuten pomppulinnaa, este- ja hyppyratoja sekä golfia ja sählyä. Lasten energia ja ilo tarttui myös juoksukummeihin; monelle ikanolaiselle tapahtuma oli yhtä ikimuistoinen kuin lapsillekin.

– Lähtöviivalla lapsia jännitti kovasti, sillä monelle juoksutapahtuma oli ensimmäinen, johon he osallistuivat. He kertoivat innoissaan, että aikovat juosta maratonmatkansa ”todella kovaa”. Meillä kummeilla oli vaikea pysyä vauhdissa mukana, markkinointipäällikkö Sofia Paltschik nauraa.

– Lapset lähtivät juoksuun tosissaan ja lippis vinossa paahtoivat menemään. Huvitti, että siinä minä painelen kuusivuotiaan kanssa samaa vauhtia ja kannustamme toisiamme. Maalissa, kun halattiin, poika kertoi, ettei ole koskaan juossut yhtä kovaa, Miia Heliö jatkaa.

Maratonmatka huipentui maaliviivaan Olympiastadionilla. Monelle lapselle se oli elämys, jolle ei löydy vertaa:

– Oli upeaa nähdä lasten punaiset posket ja voittajafiilis, kun he spurttasivat maalisuoralle ja omat vanhemmat tai muut läheiset hurrasivat katsomossa. Maalissa jokainen sai kisaeväät sekä ansaitun mitalinsa. Kuulin jälkikäteen, että moni oli pitänyt mitalia monta päivää tapahtuman jälkeen, myyntipäällikkö Teemu Sormunen kertoo.

Lasten luottavaisuus ja avoimuus kosketti

Juoksukummit kertovat, että koskettavinta oli lasten avoimuus ja luottavainen elämänasenne, mikä näkyi heittäytymisenä sekä tapahtumaan että vuorovaikutukseen aikuisen kanssa.

– Lapset tulivat rohkeasti nykäisemään hihasta ja kysymään, tulisitko minun mukaani juoksukummiksi. Vilpitön luottamus oli mieleenpainuvaa, myyntijohtaja Joel Liski kertoo.

– Juoksuvuoroaan odotellessaan lapset kertoivat henkilökohtaisia asioitaan todella avoimesti, ja tarinat saivat minut monta kertaa liikuttumaan. Sain perspektiiviä omaankin elämään ja ymmärsin, kuinka vähän tiedän suomalaisten perheiden todellisesta arjesta, Heliö lisää.

Moni lapsi sanoi päivän olleen paras ikinä. Samaa mieltä taisivat olla myös ikanolaiset juoksukummit:

– Kokemus oli arvokas myös meille ikanolaisille. Voin luvata, että osallistumme ensi vuonna uudestaan. Tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä, Heliö sanoo kaikkien ikanolaisten puolesta.


Minisun Minimarathon järjestetään myös vuonna 2023

Minisun Minimarathon on osa Suomen suurinta juoksutapahtumaa, Helsinki City Running Dayta, jonka järjestää Suomen Urheiluliitto. Lapset kutsuttiin Minisun Minimarathonille yhteistyössä Helsingin kaupungin perheyksikön ja sen järjestöverkoston kanssa. Nuorimmat lapsista oli 4-vuotiaita ja vanhimmat 12-vuotiaita. Tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna.

– Haluamme jatkossakin antaa lapsille ja heidän vanhemmilleen tapahtuman, joka innostaa heidät liikunnan maailmaan. On tärkeää, että lasten vanhemmat innostavat lapsensa liikkumaan ja siinä haluamme olla mukana. Elinikäinen kipinä liikuntaan on kaikkien etu tulevaisuuden yhteiskunnassakin, kommentoi Suomen Urheiluliitto ry:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Aalto haluaa toivottaa kaikki mukaan ensi vuoden minimaratonille ja totta kai myös Helsinki City Running Day -tapahtumaan.

– Kiitän koko Ikano Bankin väkeä upeasta panostuksesta tapahtumaan. Yhteistyö toimi hienosti ja innostus asiaan oli molemminpuolista. Toivotan lämpimästi muutkin yritykset mukaan ensi vuoden Minimaratonille – yhdessä voimme rakentaa elämyksellisen liikuntapäivän lapsille ja saamme entistä enemmän kaikenikäisiä liikkumaan.