VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Ikanolaisten sporttivinkit toimistotyöläiselle – näin saat liikettä kroppaan

Toimistotyöläisen kroppa nasahtaa helposti jumiin, jos työpäivän aikana tai sen jälkeen ei tule liikuttua tarpeeksi. Ikano Bankin Suomen konttorilla on onneksi liikunnallista väkeä, joka osaa pitää jumit loitolla ja kerätä energiaa liikkumisesta.

Jumps jumps, sanoi vekkuli sammakko! Jumps jumps, sanoi sammakko! Lasten leikeistä tuttu laulu toimii myös taukojumpan vauhdittajana, kun Ikano Bankin business controller Martta Kemppainen pääsee puikkoihin.

- Vedämme aina välillä sammakkolaulun tahdissa taukojumpan: käsien pyörittelyä ja taputtelua, venyttelyä, taivuttelua ja ylipäänsä liikkumista. Se katkaisee pöydän ääressä istumisen ja laittaa liikettä kroppaan, Martta kertoo.

Työpäivän aikana saa liikettä ilman sammakkolaulua ja järjestettyä ohjelmaakin. Satulatuolin käyttö tai työskentely seisten ovat useammille jo tuttuja juttuja, samoin pieni jaloittelu vaikkapa kahvia hakemaan. IKEA-avainasiakaspäällikkö Max Bogomoloff on tuonut toimistolle kuminauhan, jonka avulla saa venyteltyä hartioita ja selkää.

- Venytellessä ei tarvitse edes pitää taukoa töistä, vaan samalla pystyy esimerkiksi lukemaan meilejä, Max sanoo.

Lenkille, salille tai museoon?

Entäs sitten liikkuminen työpäivän jälkeen, kun sohvalle lysähtäminen tuntuu kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta? Ikanolaiset suosittelevat kiertämään sohvan kaukaa ja sopimaan menoja heti työpäivän päätteeksi. Niistä on vaikeampi lipsua erilaisten syiden varjolla, kun meno on sovittu vaikkapa kaverin kanssa.

- Vaikka työpäivät välillä venähtäisivätkin pitemmiksi, illalla kannattaa tehdä jotain muuta. Elämä ei voi olla pelkkää työtä ja lepäämistä seuraavaa työpäivää varten, muistuttaa B2B-tuotepäällikkö Jaakko Toivonen.

Liikkumiselle kannattaa myös asettaa tavoitteita, sillä niistä saa helposti lisää motivaatiota – kunhan tavoitteet ovat realistisia.

- Ei tarvitse yrittää olla maailman paras, vaan voi kilpailla itsensä kanssa. Tavoite voi olla vaikka se, että tänä vuonna kävelee tai juoksee enemmän kuin viime vuonna. Liikuttujen kilometrien seuraaminen näyttää konkreettisesti, mitä on saanut aikaan, Jaakko vinkkaa.