VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Hyväntekeväisyydestä hyvinvointia - vastuullisuutta konkreettisina tekoina

Vastuullisuus on yksi Ikano Bankin strategian peruspilareista. Se on tapa ajatella ja tehdä jokapäiväisiä valintoja, mutta erityisesti se on konkreettisia tekoja. Syksyn aikana ikanolaiset tekivät hyväntekeväisyyttä sekä kotimaan että maailman hädänalaisten lasten ja nuorten hyväksi, ja pitivät samalla omasta hyvinvoinnistaan huolta.

Ikano Bank osallistui syyskuussa viidennettä kertaa konsernin yhteiseen Health Week - tapahtumaan, jonka tarkoituksena on saada työntekijät liikkumaan ja voimaan paremmin sekä samalla kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Viikon aikana Ikanon eri toimipisteissä liikutaan yhdessä sekä erikseen, ja jokaista liikuttua tuntia kohden Ikano luovuttaa 30 euroa ennalta päätettyyn hyväntekeväisyyskohteeseen.

Tänä vuonna hyväntekeväisyyspotti on päätetty luovuttaa Hogar y Futuro -keskukselle Meksikoon. Keskus on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka majoittaa orvoksi jääneitä, heitteille jätettyjä tai väliaikaista huolenpitoa tarvitsevia lapsia antaen heille turvaa ja hoivaa.

– Meksikossa vaikea koronatilanne on osunut erityisesti kaikkein heikommassa asemassa oleviin eli hädänalaisiin lapsiin. Siksi tuki päätettiin kohdistaa heidän auttamisekseen. Uskon, että tuella on suuri merkitys, Ikano Bankin myynti- ja markkinointijohtaja Anna-Leena Hakuli sanoo.

Liikunnalliset ikanolaiset ovat aikaisempina vuosina keränneet hikipisaroillaan merkittävän hyväntekeväisyyspotin, sillä esimerkiksi viime vuonna liikuttuja tunteja kertyi 5000, mikä vastasi 150 000 euroa. Ikano Bank lahjoitti summan puolalaiselle nuorisokeskukselle MOS Youth Sociotherapy Centrelle. 

– Lahjoitetulla summalla nuorisokeskus saattoi ostaa muun muassa uuden pakettiauton.

HYVÄNTEKEVÄISYYS TUO HYMYN MYÖS TEKIJÄN HUULILLE

Ikanolaiset ovat ottaneet tämänkin vuoden haasteen tosissaan. Lähes kaikki ovat lisänneet liikuntaa ja lähteneet lenkkipoluille viikon aikana myös silloin, kun sohva olisi houkutellut reippailua enemmän.

– Olen liikkunut lähes päivittäin, käynyt lenkillä tai uimassa perheeni kanssa. Aikaa liikunnalle löytyi kohdista, joita en ollut aiemmin ajatellut. Menimme esimerkiksi tyttäreni kanssa metsäkävelylle siksi aikaa, kun poikani oli harrastuksessaan, Hakuli kertoo.

Ikanossa liikuttiin myös yhdessä. Viikolle oli varattu sählyä, keilaamista, vesijuoksua ja seinäjoogaa. Aikaisempien vuosien tapaan yhteiset aktiviteetit houkuttelivat porukkaa liikkumaan yhdessä ja kokeilemaan uusiakin lajeja.

– Vesijuoksu innosti vain reippaimpia ikanolaisia, sillä se pidettiin ennen töiden alkua kello kuusi aamulla. Virkeimmät saivat aamuhien aikaiseksi puolityhjässä uimahallissa, Hakuli nauraa.

Seinäjooga sen sijaan keräsi laajasti kiinnostuneita. Lähes kaikki osallistujat riippuivat remmeissä seinillä ensimmäistä kertaa elämässään.

– Ylösalaisin roikkuminen eri asanoissa jännitti, mutta vöiden varassa pystyi avaamaan selkää ja venyttämään takareisiä ihan eri tavalla kuin matolla istuen. Moni sanoi, että tunti oli samalla rauhoittava ja virkistävä, ja teki hyvää toimistotyöläiselle, Business Controller Martta Kemppainen kertoo.

Jokainen liikuntasuoritus kirjataan yhteen lokakuun aikana ja nivotaan pottiin kohti Meksikoa.

PUHELIMIA VÄHÄVARAISILLE

Suomen Ikano Bank tekee silloin tällöin myös itsenäisesti omia hyväntekeväisyystempauksiaan. Syksyn aikana henkilökunta keräsi kotoaan vanhoja toimivia puhelimia lahjoitettavaksi ”Autetaan Kun Voidaan”-hyväntekeväisyysryhmään. Ryhmä toimii täysin vapaaehtoisvoimin tarkoituksenaan auttaa vähävaraisia perheitä ja yksinäisiä ympäri Suomen. 

– Keräsimme yhteensä 15 toimivaa puhelinta, jotka tyhjensimme ja ostimme niihin 50 euron Prepaid-liittymät. Nyt ne ilahduttavat uusia omistajiaan, Hakuli sanoo.

Idea tempaukseen tuli Ikano Bankin maajohtajalta Miia Heliöltä, joka on toiminut aktiivisesti ryhmässä jo kolme vuotta: 

– Sain kimmokkeen ryhmään ja auttamiseen silloin, kun vanhempi tyttäristäni oli lukiossa. Mietin, että maailmassa täytyy olla lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta moniin hankintoihin, joita muilla heidän ikäisillään on. Niinpä olen vuosien varrella lahjoittanut tytärteni vanhoja koulukirjoja, leluja ja vaatteita, sekä ostanut elintarvikkeita ryhmän tarpeisiin. Sydäntälämmittävin muisto auttamisesta on ollut erään kuusivuotiaan tytön ilo, kun hän sai elämänsä ensimmäiset ”Petsit” eli pikkutyttöjen rakastamat Littlest Pet Shop -hahmot, niille kuuluvan talon sekä valtavan määrän vaatteita, Heliö kertoo.

JATKOSSAKIN HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN PANOSTETAAN

Ikanossa aiotaan jatkaa hyväntekeväisyystempauksia – antavathan ne onnellisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta myös tekijöilleen.

– Ikanon arvoissa on erikseen kuvattu vastuullisuusstrategia maapallon hyvinvoinnin, muiden ihmisten auttamisen ja tasa-arvon edistämiseen. Hyvillä teoilla elämme tuota arvoa todeksi, Hakuli sanoo.