VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Infrarakentamiseen lisäkapasiteettia
leasaamalla

Kun alalla on imua, kysyntään vastaamiseen tarvitaan ajantasainen kalusto. Paraisilla ja muutamalla muullakin paikkakunnalla toimivassa Fjäder Groupissa on jo jonkin aikaa murskattu kiveä leasatuilla kivimurskaimilla. Leasaus nähdään nousevana trendinä.Kiviainesten murskaus- ja jalostustoimintaan erikoistunut Fjäder Group Oy ryhtyi viime syksynä keskustelemaan yhteistyöstä Ikano Bankin kanssa, ja sen jälkeen asiat etenivät rivakalla tahdilla. Kaksi ensimmäistä leasattua kivimurskainta toimitettiin tämän vuoden alussa ja yksi kone vielä alkukeväästä.

- Toimimme pääomavaltaisella alalla ja leasaus sopii hankintatavaksi tietynlaiseen kalustoon. Se on hyvä ratkaisu etenkin silloin, kun koneet ovat koko ajan käytössä, summaa Fjäder Groupin toimitusjohtaja Per Fjäder.

Käytännössä Ikano Bank on ostanut kivimurskaimet ja leasannut ne eteenpäin Fjäderille. Ikano omistaa koneet sopimuskauden ajan ja ne toimivat luotossa vakuutena. Sopimuskauden jälkeen Fjäderillä on mahdollisuus lunastaa koneet itselleen.

Fjäder Groupin financial controller Henrik Laaksonen uskoo, että leasaus on nouseva trendi, sillä yritykset eivät välttämättä enää halua sitoa rahaa kiinni koneisiin.

- Me olemme aika pieni yritys, ja silti meilläkin on monta miljoonaa kiinni kalustossa. Leasaus on järkevä ratkaisu, sillä siinä ei tarvitse maksaa isoa ensimmäistä erää, ja kuukausierät ovat samankokoisia, hän sanoo.

- Yhä enemmän ollaan menossa siihen, että yksi omistaa tuotantokaluston, toinen kiinteistön ja kolmas pystyy keskittymään liiketoiminnan pyörittämiseen. Se on tulevaisuuden juttu ja tarjonta on nyt jo lisääntynyt.

Työteliäs tulevaisuus edessä
Fjäder Group toimii paljon teollisuuden alihankkijana. Teollisuus on nyt nousussa, mikä tarkoittaa sitä, että myös alihankkijoilla riittää yllin kyllin töitä. Kysyntään vastaamiseen tarvittiin lisää kapasiteettia.

- Rakennusala, teollisuuden investoinnit ja infrarakentaminen kasvavat. Tekemistä riittää ja ainakin seuraavat pari vuotta näyttävät hyviltä, Fjäder pohtii.

- Tässä tilanteessa tarvitaan kapasiteetin lisäksi pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä, jotka antavat tilaisuuden miettiä tulevaisuutta.

Fjäder Groupilla ollaan tyytyväisiä sekä leasauksen lopputulokseen että yhteistyöhön Ikano Bankin kanssa. Henrik Laaksosen mielestä Ikanon toimintatapa sopii myös Fjäderille.

- Ikanolla on hyvät arvot, maanläheinen tapa toimia ja fiksuja ihmisiä töissä. He arvostavat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita eivätkä tavoittele pikavoittoja, Laaksonen sanoo.

Vuonna 1957 perustetun Fjäder Groupin päätoimipaikka on Paraisilla ja yrityksellä on lisäksi useita toimipaikkoja ympäri Suomen. Fjäder Group murskaa ja jalostaa kiviaineksia ja muita tuotteita sekä käsittelee muun muassa metalli- ja betonituotteita uusiokäyttöön. Yritys palvelee teollisuuden lisäksi myös pienrakentajia.

Laske kuukausierä investoinnillesi leasing-laskurilla

Yhteyshenkilö

Joel Liski
Myyntijohtaja