VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Ultraäänilaitteen hankinta toi tarkempaa diagnostiikkaa ja parempaa hoitoa liskoille ja matelijoille


Eksoottisiin eläimiin erikoistunut eläinlääkäri Johanna Raulio hankki leasing-rahoituksella ultraäänilaitteen, jonka avulla hoitaa käärmeet, ötökät ja perinteisemmätkin karvaturrit entistä paremmin.

Eläinlääkäri Johanna Raulion asiakaskunta koostuu pääosin käärmeistä, liskoista ja hämähäkeistä. Myös haisunäätä, merikotka ja valkoselkätikka on tuotu hänen vastaanotolleen.

– Hoidan minä ihan perinteiset koirat, kissat ja kanitkin, hän naurahtaa.

Eläinlääkäri palvelee eläinten ohella myös eläimen omistavaa asiakasta. Myös he olivat osittain kimmokkeena, kun Raulio päätti hankkia vastaanotolleen ultraäänilaitteen jo olemassa olevan röntgenlaitteen ja muun laboratorioanalyytiikkavälineistön oheen.

– Ultraäänilaitteen avulla pystyn tekemään diagnooseista tarkempia. Siitä hyötyvät sekä eläimet että heidän omistajansa. Moni omistaja on tyytyväisempi, kun saa faktaa eläinlääkärin sanojen tueksi, Raulio selittää.

– Ja tykkään minä siitä itsekin. Tutkin sillä lähes kaikkia eläinten sisäelimiä, mutta sydämen jätän siihen perehtyneiden asiantuntijoiden tutkittavaksi. Ultraäänilaite on avuksi, kun tutkin kasvaimia, tiineyttä tai lisääntymiseen liittyviä ongelmia.

Ahkeruus siivitti liiketoiminnan kasvuun

Raulio on aloittanut liiketoimintansa Vantaanpuistossa yli 20 vuotta sitten. Hän valmistui eläinlääkäriksi vuonna 1995 ja työskenteli heti valmistumisensa jälkeen kunnaneläinlääkärinä sekä virkamiehenä maa- ja metsätalousministeriössä, mutta huomasi pian haluavansa hoitaa erityisesti eksoottisempia eläimiä. Sellaista yksityispraktiikkaa ei ollut tuolloin vielä olemassakaan, mikä olisi keskittynyt erityisesti liskoihin tai käärmeisiin.

– Liskot, matelijat ja ötökät ovat aina kiehtoneet minua, sillä ne ovat niin kauniita ja erilaisia kuin me nisäkkäät. Jos näen ulkona jonkin hyönteisen, haluan selvittää, mikä se on, ja miten sen biologia toimii, Raulio selittää.

Aluksi Raulio vuokrasi pienen parinkymmenen neliön liikehuoneiston käyttöönsä, mutta kuin vahingossa toiminta laajeni kolminkertaisiin tiloihin ja työllistää nyt Raulion lisäksi kaksi eläintenhoitajaa.

– Yrittäjän urallani en ole juurikaan ottanut riskejä. Liiketoimintani kasvu on tapahtunut turvallisuushakuisasti ja maltilla. Pienemmät investoinnit olen tehnyt omilla varoillani ja suurempien hankintojen rahoitusvaihtoehdoksi olen valinnut leasingin. Lainaa on vain kiinteistöstä, jonka olen ostanut itselleni.

Raulio kertoo, ettei ole missään vaiheessa strategisoinut liiketoimintansa kasvua:

– Toimintani on kasvanut työtä ahkerasti tekemällä. Investointeja olen tehnyt aina tarpeen tullessa eteen.

Investointipäätöksen jälkeen ultraäänilaite pian käyttövalmiina

Ultraäänilaitteet kuuluvat nykyisin lähes kaikkien eläinlääkäreiden laiterepertuaariin.

– Hyvää diagnostiikkaa voi tehdä ilmankin, mutta tietenkin eläimen kudosten ja sisäelinten näkeminen tarkentaa hoitopäätöstä.

Ultraäänilaitteen hankinta investointipäätöksestä toimitukseen oli sujuva prosessi. Raulio kuuli muilta eläinlääkäreiltä hyvää palautetta Mindray DC-70 -mallisesta ultraäänilaitteesta, johon oli saatavilla erinomaisesti juuri liskoille ja muille ötököille sopiva erikoisanturi. Hän päätti valita sen, ja otti yhteyttä Steripolar Vet:n tuoteryhmäpäällikkö Karri Kilpeen pyytääkseen laitteesta tarjouksen.

– Sain vastaavan laitteen ensin meille koekäyttöön, ja muutamissa viikoissa oma laitteemme oli toimitettu meille käyttövalmiina, Raulio kiittää.

Rahoitus järjestyi yhtä sukkelasti. Raulio halusi rahoitusvaihtoehdoksi leasingin, jonka Steripolar järjesti.

– Tähän kokonaisuuteen Ikano Bankin leasing-rahoitus oli paras vaihtoehto. Yhteistyö ikanolaisten kanssa oli sujuvaa ja rahoituspäätös tuli nopeasti, Karri Kilpi Steripolarilta kertoo.

Leasing-rahoitus myös tuleviin hankintoihin

Raulio kertoo, että on ollut hankintaansa tyytyväinen. Nyt hänellä on jokapäiväisessä käytössään kattava diagnostiikka-arsenaali:

– Minulla on nyt röntgen, ultraäänilaite sekä laboratoriolaitteisto, joiden avulla pystyn tekemään erinomaista diagnostiikkaa. Toki toivoisin vielä tietokonetomografialaitteistoa, mutta siihen eivät tilamme taivu. Tulevaisuudessa aion investoida vielä hammasröntgeniin – sitten minulla on kaikki, mitä haluan, Raulio kaavailee.

– Ilman muuta valitsen tuleviinkin suuriin hankintoihin leasing-rahoituksen, sillä siten voin suunnitella budjettiani pitkällä tähtäimellä mahdollisimman riskittömästi.