VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back
27 elokuuta 2024

5 myyttiä yritysten leasing-rahoituksesta

Leasing-rahoitukseen liittyy monia uskomuksia, jotka toisinaan hämmentävät asiakkaita ja saattavat estää hyödyntämästä tätä rahoitusmuotoa. Myyntipäällikkö Janita Huuhtanen käy päivittäin asiakkaiden kanssa keskusteluja leasingin ehdoista ja käytännöistä. Pyysimme Janitaa antamaan näkemyksensä yleisimpiin myytteihin, joita hän kohtaa. Leasing-tuotteita on monenlaisia, mutta suurin osa sopimuksistamme koskee rahoitusleasing-palvelua, jota myös alla olevat vastukset koskevat.

1. Leasing-rahoituksessa on piilokuluja ja epäselviä ehtoja

“Monet uskovat, että leasing-sopimuksiin liittyy piilokuluja, mutta todellisuudessa ehtomme ovat täysin läpinäkyvät. Asiakkaan maksama kuukausivuokra sisältää lyhennyksen sekä koron. Laskulla on eriteltynä myös käsittelypalkkio sekä ALV. Kertaluonteisia kuluja ovat perustamismaksu ja mahdolliset päivävuokrat, jotka veloitetaan ensimmäisen laskun yhteydessä.

Päivävuokra on korvaus siltä ajalta, jolloin asiakkaalla on jo kohde käytössään, mutta leasing-sopimus ei ole vielä voimassa. Se voi tulla asiakkaalle yllätyksenä, jos sopimusta ei ole käyty hänen kanssaan kunnolla läpi. Jos ehdoissamme on mitään epäselvää, meihin voi aina olla yhteydessä ja pyytää selvennystä. Mitään piilokuluja meillä ei ole.”

2. Leasing-rahoitus on monimutkaista ja aikaa vievää

“Leasing-rahoituksen hakemusprosessi on hyvin samanlainen kuin esimerkiksi osamaksurahoituksen. Hakemuksen voi tehdä joko myyjäliikkeessä tai ottamalla yhteyttä suoraan meihin. Prosessi on täysin sähköinen, ja päätös tulee jopa saman vuorokauden aikana. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voi saada henkilökohtaista palvelua. Myyntipäällikkömme käy sopimuksen yksityiskohdat läpi asiakkaan kanssa ja varmistaa, että kaikki on selkeää ja ymmärrettävää. Monimutkaisuuden tunne johtuu usein siitä, että leasing on vähemmän tunnettu rahoitusmuoto, ei siitä, että prosessi olisi vaikea.”

3. Leasing on vain yrityksille, joilla ei ole varaa ostaa

“Moni yritys valitsee leasingin, vaikka kassassa olisi riittävästi rahaa kohteen ostamiseen. Leasing mahdollistaa tarkkaan ennakoitavat kuukausikustannukset, mikä helpottaa liiketoiminnan budjetointia ja jättää enemmän pääomaa muihin investointeihin. Aloilla, joilla on pitkiä alihankintaketjuja ja maksuaikoja, voi mennä jopa 60 päivää, ennen kuin tehdystä työstä saa maksun. On hyvä, että yrityksellä on omaa pääomaa pahan päivän varalle. Ei siis kannata laittaa koko kassaa kiinni koneisiin.”

4. Kohteesta ei pääse eroon, vaan se on pakko pitää sopimuksen loppuun asti

“Monet uskovat, että jos yrityksen tilanne muuttuu, kohde on pakko pitää sopimuskauden loppuun asti. Näin ei ole, vaan lunastuksesta on mahdollista sopia jo aikaisemmin. Kohde on myös tapauskohtaisesti mahdollista myydä kolmannelle osapuolelle tai vaihtaa - tästä sovitaan meidän kanssamme erikseen.”

Lue taksiyrittäjästä, joka vaihtoi tilataksin henkilöautoon.

5. Leasing on kallista

Nykyisessä korkoympäristössä leasing voi olla yhtä edullinen tai jopa edullisempi vaihtoehto kuin muut rahoitusmuodot. Toisinaan asiakkaita hämmentää, että koron osuutta ei ole eritelty laskulla samaan tapaan kuin vaikka osamaksussa tai asuntolainassa. Tämä johtuu siitä, että leasing-sopimuksessa kyse on vuokrasta. Leasing-sopimuksessa on kiinteä korko, joka on voimassa koko sopimuskauden ajan. Leasing on joustava ja ennakoitava rahoitusmuoto, joka sopii monenlaisille investointitarpeille – niin uusille kuin käytetyille kohteille.”

Leasing-laskurillamme voit arvioida kuukausimaksun suuruutta eri kokoisille investoinneille ja eri pituisille maksuajoille. Samalta sivulta löydät myös kattavasti tieota leasing-rahoituksesta sekä myyntipäälliköidemme yhteystiedot.

Leasing