VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

3 syytä tehdä hankinnat leasingillä

Leasingin suosio yritysten investointien rahoittamisessa kasvaa koko ajan. Ikano Bankin Suomen myyntijohtaja Joel Liski kertoo, miksi leasing sopii useimpiin hankintoihin.

 1. Nopea investointi

  Teknologian kehittyessä laitehankintojen syklit ovat lyhentyneet: kaluston pitää olla kunnossa ja ajan tasalla. Leasingillä investoinnin voi tehdä heti. ”Ratkaisevaa on usein se, pitääkö hankittava kone omistaa vai riittääkö, että siihen on käyttöoikeus. Jos kone uusitaan tietyin väliajoin, järkevin vaihtoehto on käyttöoikeuden vuokraaminen eli leasing.”

 2. Pääomaa ei tarvita

  Leasingin avulla hankinnan voi tehdä ilman pääomaa. Ostamiseen verrattuna kulut ovat hankintahetkellä huomattavasti pienemmät ja jakautuvat pidemmälle aikavälille. Kun pääomaa ei tarvitse sitoa, rahaa voi käyttää yrityksen muuhun toimintaan – esimerkiksi tuotekehitykseen tai työntekijöiden palkkaamiseen.

 3. Ennustettavat kulut

  Talouden ennakoitavuus paranee, sillä leasing-vuokra maksetaan sovitusti eikä yllättäviä piilokuluja synny. Leasing-vuokrat näkyvät tuloslaskelmassa vuokrakuluina, sillä koneita tai laitteita ei kirjata yrityksen taseeseen. Vuokrat ovat verotuksessa vähennettäviä kuluja.

  ”Kun kulut ovat ennakoitavissa, investoinnin tuoton arvioiminen on helpompaa”, Liski painottaa.