VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

ICT-laitteiden leasing yleistyy, jotta yritys voi keskittyä ydinliiketoimintaansa

Jos yrityksen liiketoiminnan keskiössä ei ole läppäreiden ostaminen, ICT (tietojenkäsittely, tieto- ja viestintätekniikka) -laitteet ja -palvelut kannattaa hankkia leasingilla. Tällöin aikaa säästyy sille, mikä on omalle liiketoiminnalle tärkeintä.

– Jos olisin perustamassa yritystä, leasaisin kaiken – tietokoneet, palvelimet, mobiililaitteet, kokoushuoneiden AV-tekniikan, kopiokoneet, toimistokalusteet ja jopa kahvikoneet, toteaa Ikano Bankin myyntipäällikkö Ilari Schildt.

– Miksi rasittaisin yritykseni tasetta näillä hankinnoilla, kun voin maksaa ennalta määrätyn summan kuukausittain laitteiden käytöstä ja vähentää kulut verotuksessa, hän pohtii. 

Nopeat ja toimivat ICT-laitteet ovat yrityksen elinehto ja käyntikortti

Nopeat, toimivat ja nykyteknologian mukaiset ICT-laitteet ovat monen yrityksen elinehto ja käyntikortti myös asiakkaiden suuntaan. Jos asiakaspalvelussa tietokone tökkii tai toimistotyössä aikaa valuu hukkaan hitaan koneen junnaamista odotellessa, kulut ovat suuret.

Siksi moni yritys hankkii leasingilla lähes kaikki ICT- ja mobiililaitteensa sekä tarvikkeensa ja poimii sopimukseen myös huolto-, korjaus- tai asennuspalvelua. 

– Palvelumalli DAAS eli Device as a Service yleistyy, sillä yritykset kaipaavat helppoutta. Moni haluaa koko paketin päälle vain yhden laskun, jolla voidaan kattaa jopa koko toimiston ICT-toiminnot. Eri toimijoita halutaan vähentää, Schildt sanoo.

Sopimukset joustavat yhteistyön hengessä

Ikano Bank toimii myyjäkumppanien kanssa rahoittajan roolissa. Tyypillisessä toimintatavassa asiakas saa myyjäyritykseltä laitteet sekä haluamansa palvelun ja lasku tulee Ikanolta. Sopimukset ovat aina joustavia yhteistyömalleja.

Lähtökohtaisesti sopimuksena käytetään perinteistä vuokrasopimusta, mutta yhä enemmän käytetään myös käyttövuokra-mallia, missä palvelut lisätään Ikano Bankin vuokrasopimukselle ja Ikano tilittää palvelun osuuden jälkikäteen kumppanille. Lisääntyvä trendi on myös ns. white label-malli, jossa kumppani laskuttaa omalla laskullaan asiakkaalta kaikki palvelut ja tilittää Ikanolle vuokratun käyttöomaisuuden osuuden jälkikäteen. Näillä malleilla päästään yhden laskun malliin ja asiakkaan elämä helpottuu. 

– Ikano Bank on toiminnassaan muuntautumiskykyinen ja nopea. Luottopäätökset tehdään aina ripeästi, Schildt painottaa. 

ICT-laitteiden leasing-sopimukset ovat usein kattavia palvelumalleja

Oli yritys sitten perustamisvaiheessa, vahvassa kasvussa tai vakavarainen työveturi, jokainen yritys tarvitsee nopean ja toimivan ICT-teknologian. Tavallisesti yritykset vaihtavat tietokoneensa uusiin 36 kuukauden ja mobiililaitteensa 24 kuukauden välein. Yrityksissä ei ehditä kauaa hengähtää, kun vaihtoprosessi on jälleen edessä. 
– Leasing-sopimukset rakennetaan usein niin, että laitteen koko elinkaaresta huolehditaan asiakkaan puolesta. Kun laite tulee elinkaarensa päähän, myyjäliikkeet tiedottavat asiasta hyvissä ajoin ja laitteet vaihdetaan uusiin. Vanhat laitteet kierrätetään tai sopimuksesta riippuen asiakas tai myyjäyritys voi lunastaa ne itselleen. Myyjäliike on vastuussa elinkaariprosessin eri vaiheista.

Jos laite menee rikki ennen sopimuskauden loppua, laitteen takuu tai vakuutus korvaa kulut. Leasing-sopimukseen kuuluu usein vakiona vakuutus, jonka saa myös helposti Ikano Bankin kautta sopimukseen kuuluvana. Usein palvelusopimukseen kuuluu varalaite, jonka asiakas saa tällaisessa tapauksessa käyttöönsä.

– ICT-laitteiden leasing/vuokraaminen sekä leasing-sopimuksen kylkeen lisättävien palveluiden helppous on jo syrjäyttänyt yritysten halun omistaa laitteet itse, Schildt toteaa.