VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Koko sisustus saman katon alta – Kotimaailma kalustaa IKEAlla


Kalustettujen asuntojen vuokraus on kasvava bisnes. Asunnot tarjoavat hotellia kodinomaisemman majoituksen niin keikkatyöläisille, matkailijoille kuin muillekin tilapäistä asuntoa kaipaaville. Ympäri Suomea kalustettuja asuntoja vuokraavassa Kotimaailmassa alan tulevaisuus nähdään valoisana.

 

- Tämä on kasvava ala, sillä kalustettujen huoneistojen suosio ja tunnettuus kasvavat koko ajan. Etenkin Tampereella on kova pöhinä päällä. Meillä on suunnilleen sama käyttöaste ympäri vuoden, mutta kesällä on vähemmän yritysasiakkaita ja enemmän kuluttaja-asiakkaita, kertoo Tampereen Kotimaailman yrittäjä Jouni Mäenpää, joka pyörittää Tampereen toimipistettä yhdessä puolisonsa Tiina Mäenpään kanssa.

- Suurin asiakasryhmämme ovat yritykset, jotka vuokraavat keikkatyöläisilleen asuntoja erimittaisiksi ajoiksi. Lisäksi vakuutusyhtiöiden kautta tulee paljon asukkaita, jotka ovat joutuneet evakkoon vesivahingon tai isomman remontin vuoksi.

Kuten muissakin Kotimaailman asunnoissa, Tampereella on ollut tavoitteena kodinomainen, ajaton sisustus. Käytännössä kaikki asunnon seinien sisällä oleva irtaimisto on hankittu IKEAsta.

- Kalusteet, astiat, sisustustavarat. Hankintojen tekeminen on helpompaa, kun keskittää kaikki samaan paikkaan. Suurin osa asunnoistamme on ollut meillä jo pitkään, joten viime aikoina olemme tarvinneet eniten pientä täydennystä sisustukseen, Mäenpää kertoo. 

- Kun kaikki hankinnat tehdään IKEAsta, asunnot ovat keskenään samantyylisiä, skandinaavisia. Myös täydennyshankinnat sopivat linjaan. IKEAn tyyli sopii meille, ja valikoima on laaja, mutta yhtenäinen.

Helppous ja nopeus ratkaisevat

Kotimaailma päätyi hankkimaan kalusteensa IKEAsta paitsi tyylin, myös helppouden ja kustannustehokkuuden vuoksi. Jos Tampereen asuntoihin tarvitaan vain pienempiä hankintoja, useimmiten yrittäjät ajavat itse tavarataloon ja kokoavat ostokset autoon. Isompien hankintojen kohdalla he ovat tehneet tilauksen kotiinkuljetuksella.

- IKEAn yrityspalvelu toimii joustavasti ja jouhevasti. Isompiin hankintoihin olemme hakeneet IKEA Leasing -rahoitusta Ikano Bankilta, jonka kanssa pääsee mukavan pienellä paperisodalla. Olemme hakeneet rahoitusta tietylle summalle ja tehneet hankinnat, ja jos summa ei tule täyteen, rahoitus on sille pienemmälle summalle, joka hankintoihin kului, Mäenpää kuvailee.

IKEAn Suomen B2B-liiketoiminnasta vastaavan Anniina Penttilän mukaan juuri helppous, nopeus ja valikoiman laajuus ovat avainsanoja, kun yritykset hankkivat kerralla isompia määriä kalusteita.

- Hankintoja tekee usein ihminen, jonka päätyö on ihan jotain muuta. Kun hankintojen tekeminen on pois varsinaisesta työajasta, sen halutaan sujuvan mahdollisimman mutkattomasti.

Hankintojen helppous kiinnostaa monenlaisia yrityksiä. IKEAlla on asiakkainaan majoitusta tarjoavien yritysten lisäksi muun muassa toimistoja, toimitiloja, ravintoloita, kahviloita ja kauneusalan yrityksiä. Usein myös yritysten tausta- ja taukotiloja kalustetaan ikealaisittain.

- Yritykset voivat valita palvelumallistamme itselleen sopivia palasia: he voivat valita ja hakea tuotteet itse tai tilata kaiken valmiina suunnittelusta toimitukseen – ja kaikkea tältä väliltä. Useimmat asiakkaat kaipaavat yhä enemmän palveluja avukseen.