VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back
02 lokakuuta 2024

Riina Tapionlinna: leasing sopii myös pienille kohteille

Riina Tapionlinna

 

Kuorma-autojen, metsäkoneiden ja muiden isojen laitteiden lisäksi hyviä leasing-kohteita on muitakin. Myyntipäällikkömme Riina Tapionlinna keskittyy etsimään ratkaisuja, joilla pystymme palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaa. Riinalle on tärkeää tunnistaa partnereiden yksilölliset tarpeet ja keinot heidän myyntinsä tukemiseen.

Minkälainen tie toi sinut myyntipäälliköksi Ikanolle?

"Olin aikaisemmin työskennellyt monipuolisissa leasingin tehtävissä kuusi vuotta. Kokeilin välillä toista toimialaa, mutta kaipasin takaisin leasingin pariin. Vuoden 2023 lopulla huomasin, että Ikanolla oli vapaana paikka, joka vaikutti juuri minun hommaltani, ja päätin hakea. Ikano oli jo ennestään vähän tuttu, sillä eräs aikaisempi työkaverini oli ollut Ikanolla töissä.”

Mitä uutta sinun roolisi tuo Ikanon palveluihin?

“Ikanolla on ennestään vahva osaaminen isojen ja arvokkaiden kohteiden, kuten ajoneuvojen ja koneiden, leasing-sopimusten parissa. Minun tonttiani ovat pienemmät kohteet, esimerkiksi kahvikoneet tai tietokoneet. Niillä on pienempi vakuusarvo, mutta yhdellä sopimuksella on usein monta kohdetta. Tavoitteeni on, että voimme tarjota entistä kattavammin palveluita myös tämän tyyppisten kohteiden myyjille ja heidän asiakkailleen.”

Minkälaisten yritysten ja kohteiden kanssa toimit?

“Tyypillisiä toimialoja ovat jo mainitsemieni lisäksi toimistokalusteet, kuntosalilaitteet sekä ravintola- ja keittiökalusteet. IT-laitteita tarvitsevat kaikenlaiset yritykset: meillä on leasing-sopimuksia niin suuryritysten kuin toiminimiyrittäjien kanssa. Tuhannen euron läppäri voi olla pienyrittäjälle iso kertainvestointi, jolloin hänen on helpompi maksaa laitteesta 30 euroa kuussa. Leasingiä käyttävät myös vakavaraiset suuryritykset, joilla olisi rahaa ostaa laitteet kerralla. Heille leasing on strateginen päätös.”

Minkälaiset keskustelut ovat ajankohtaisia partnereiden kanssa?

“Monet partnerit haluavat tarjota asiakkailleen palvelua, jossa kuukausimaksuun sisältyy sekä laitteet että palvelut. Leasing sopii tähän erittäin hyvin. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia esimerkiksi laitteiden huollosta, ohjelmien päivityksestä tai juoma-automaatin täytöstä, vaan nämä sisältyvät kuukausimaksuun. Tämän hetken trendi ovat viherseinät – kuukausimaksuun voi sisällyttää myös kasvien hoidon!”

Mitä taitoja pidät leasing-myynnissä tärkeänä?

“Tässä työssä tarvitaan neuvottelutaitoja ja kykyä joustaa. On tärkeää olla aidosti kiinnostunut partnerin ja loppuasiakkaiden tarpeista ja kuunnella heidän toiveitaan. En halua tarjota yhtä vaihtoehtoa kaikille vaan etsiä kullekin sopivan ratkaisun. Aina ei ole selvää, mitä partneri tarkalleen ottaen tarvitsee, joten tehtäväni on ohjata keskustelua siten, että löydämme todellisen tarpeen tai ongelman, ja sen jälkeen tehdä ehdotus.”

Mikä työssäsi on inspiroivaa?

"Keskustelut partnereiden kanssa ovat usein todella mielenkiintoisia. Pääsen kuulemaan erilaisista innovaatioista ja seuraamaan läheltä, miten yritykset kehittyvät ja muuttuvat. Vaikka emme aina pystyisikään rahoittamaan kaikkia kohteita, on inspiroivaa nähdä, millaisia uusia ratkaisuja on tarjolla."

Minkä uuden harrastuksen olet viimeksi aloittanut?

“Uusin harrastukseni on sienestys, mikä on syksyisin tosi kivaa. Muuten vapaa-aika kuluu perheen kanssa, kesäisin mökkeilemme ja teemme reissuja. Sosiaalisen työn vastapainoksi nautin omasta ajasta ja pitkistä lenkeistä koiran kanssa.”

Ikano Bank