VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back
10 heinäkuuta 2024

Riku Takalalle järjestelmäuudistus on toiveiden projekti: parempaa palvelua kaikille

Riku Takala

Tuote- ja prosessipäällikkö Riku Takalan pöydällä on Ikanon käyttöjärjestelmien mittava uudistusprojekti. Intoa laajan kokonaisuuden läpivientiin riittää, kun tietää voivansa ratkaista kollegojen ja asiakkaiden haasteita.

Kuinka monipuolinen kokemuksesi vei sinut nykyiseen tehtävääsi?

Olin tehnyt kahdeksan vuotta töitä erilaisissa leasing-rahoituksen työtehtävissä asiakaspalvelusta perintään ja myyntiin. Viime vuonna huomasin Ikanon työpaikkailmoituksen, joka kuulosti juuri siltä, mitä haluan tehdä: olla läheisessä kytköksessä myyntiin ja tukea muita työntekijöitä ja tiimejä omalla osaamisellani. Toimin myyntijohtaja Joel Liskin tiimissä ja vastaan Ikanon nykyisistä prosesseista ja leasing-tuotteista. Suurin vastuualueeni liittyy uuden käyttöjärjestelmämme kehitysprojektiin. Työtehtäviini sisältyy myös regulaatiosta ja lainsäädännöstä aiheutuvia järjestelmämuutoksia kuten syyskuussa voimaan astuvan alv-uudistuksen toteutuksen koordinointi.

Miten järjestelmäuudistus tukee Ikanon kasvutavoitteita?

Meillä on erittäin toimivat järjestelmät, jotka kaipaavat kuitenkin päivitystä. Yksi uudistuksen tavoitteista on tuoda markkinoille leasingin lisäksi muitakin rahoitustuotteita. Muissa maissa Ikanolla on laajempi tuotevalikoima, ja järjestelmäuudistuksen myötä se on mahdollista Suomessakin.

Mitä hyötyjä uudistus tuo partnereille ja asiakkaille?

Tavoitteemme on parantaa partnereiden asiakaskokemusta. Parempien taustajärjestelmien avulla pääsemme automatisoimaan prosesseja nykyistä tehokkaammin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi nopeampia luottopäätöksiä. Se on aina asiakkaiden ykkösprioriteetti.

Mikä sai sinut kiinnostumaan IT-järjestelmistä?

Kiinnostus heräsi, kun edellisessä työpaikassani otettiin käyttöön uusi järjestelmä. Rupesin miettimään, miten prosessissa olevia ongelmia voisi parantaa. On helppoa harmitella ja osoittaa asioita, jotka eivät toimi, mutta kun mietitään ratkaisuja, ollaan asian ytimessä. Meillä on todella hyvät järjestelmätoimittajat ja hyvä pohja, jolle lähteä rakentamaan. Jo nyt näyttää erittäin lupaavalta, ja olen varma että, saamme erittäin toimivan kokonaisuuden.

Mikä IT-projektissa innostaa sinua?

Kaikista innostavinta on, että nyt minulla on mahdollisuus vaikuttaa. Oltuani töissä eri rahoitusyhtiöissä tiedän, että yksinkertainenkin asia voi käytännön työssä aiheuttaa paljon turhautumista. Mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan järjestelmäuudistukset ovat pitkiä projekteja, jotka vaativat kärsivällisyyttä katsoa kokonaisuutta pitkällä tähtäimellä. Työ on myös tasapainoilua erilaisten odotusten välillä. Tyypillisesti mistään ominaisuuksista ei haluta luopua, mutta itse näen, että jos luovumme tietyistä ääripäistä, se mahdollistaa jotakin vielä parempaa.

Minkä parissa viihdyt työn ulkopuolella?

Suurimmat rahan ja ajan käytön kohteeni ovat golf ja koira. Kesä menee golfin parissa ja koiran kanssa lenkkeillessä.

Ikano Bank