VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back
24 syyskuuta 2024

Health Week –121 000 tuntia hyvinvoinnille ja 150 000 euroa hyväntekeväisyydelle

Health week

 

Elokuun viimeisellä viikolla järjestetty yhdeksäs Health Week kannusti jälleen työntekijöitä kaikista Ikano Groupin maista keräämään varoja hyväntekeväisyyteen liikkumalla ja huolehtimalla hyvinvoinnistaan.

Lankutusta, kyykkäämistä, mindfulness-harjoituksia, koiran ulkoilutusta, metsälenkkejä – Health Weekin periaatteiden mukaan jokainen liikunnan ja mielenterveyden hyväksi käytetty tunti kartuttaa hyväntekeväisyyspottia. Niin tiimien yhteiset kuin vapaa-ajalla tehdyt tunnit lasketaan.


Health Weekin keräämillä varoilla on vuosien varrella tuettu muun muassa sairaalatarvikkeiden ja ambulanssikaluston hankkimista Ukrainaan ja koulujen rakentamista Syyrian pakolaislapsille. Tänä vuonna lahjoituskohteena oli sveitsiläinen Pestalozzi Children’s Foundation ja sen Tak Border Child Assistance -projekti Thaimaassa. Hanke tarjoaa koulutusta Thaimaan pohjoisosissa, Takin provinssin rajaseudulla asuvien maahanmuuttajaperheiden lapsille heidän omalla äidinkielellään.

Porrastreenistä keilaukseen ja koiralenkkeihin

Monille ikanolaisille Health Week on jo perinne. Vuosien varrella yhteisiä aktiviteetteja on tullut ohjelmaan lisää. Tänä vuonna Suomen ikanolaiset pääsivät kokeilemaan golfia, porrastreeniä, spinningiä ja viikon päätteeksi keilausta.

Ikano Bank Suomen maajohtaja Miia Heliö on aktiivinen liikunnan harrastaja ja vetää ympäri vuoden Ikanon triathlonin harrastajille viikoittaisia spinning-treenejä. Health Weekin aikana Miian spinning ja porrastreeni tarjosivat koko tiimille mahdollisuuden hikoilla yhdessä.

"Tämä oli minulle jo kuudes Health Week, se tuo aina mukanaan positiivisen energiapiikin. Tänä vuonna pyöräilin töihin päivittäin muiden liikunta-aktiviteettien lisäksi, jotta saisin kasaan mahdollisimman paljon tunteja," Miia kertoo.

Campaign Strategist Sofia Paltschik puolestaan toteutti tiiminsä kanssa yhteisen kävelyhaasteen:

"Päätimme lisätä kävelyä viikkoomme niin paljon kuin mahdollista, ja osallistuin muutamaan Teams-palaveriinkin ulkoillen. Myös koirani sai Health Weekin ansiosta enemmän liikuntaa," Sofia naurahtaa.

Tavoitteet saavutetaan ja ylitetään yhdessä

Health Weekin osallistujamäärä nousi tänä vuonna huikeaan 3574 työntekijään, mikä on tuplasti enemmän kuin viime vuonna ja ylitti tavoitteet reilusti. Yhteensä ikanolaiset kirjasivat 121 919 tuntia erilaisia hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja. Suomen ikanolaisten yhteistulos oli 106 tuntia. Mielenterveyden edistämiseen käytetyt tunnit ovat myös kasvaneet ja olivat jo 24 % kaikista tunneista. Ikano Groupin yhteinen tavoite täyttyi: lahjoitussumma nousi 150 000 euroon.

Health Weekin osana järjestettiin myös Ikano Bike -pyöräilytapahtuma, jonka tuotto lahjoitettiin Berta Kampradin syöpäsäätiölle. Maanantaina 26. elokuuta 16 urheaa ikanolaista starttasi 600 kilometrin matkalle Askerin kaupungista läheltä Osloa. Urakka päättyi perjantaina Älmhultiin Etelä-Ruotsiin, ja tavoitteeksi asetettu 100 000 euron lahjoitussumma ylittyi kirkkaasti: lopullinen keräyssumma oli 113 785 euroa.

Sofia Paltschikin mielestä Health Weekin hyvät tulokset syntyvät Ikanon kulttuurista:

"Ponnistelemme yhdessä tavoitteidemme eteen – tällä kertaa ne olivat hyvinvoinnin edistäminen ja hyväntekeväisyys."

Ikano Bank