VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Leasing

27 elokuuta 2024

Leasing-rahoitukseen liittyy monia uskomuksia, jotka toisinaan hämmentävät asiakkaita ja saattavat estää hyödyntämästä tätä rahoitusmuotoa. Myyntipäällikkö Janita Huuhtanen käy päivittäin asiakkaiden kanssa keskusteluja leasingin ehdoista ja käytännöistä. Pyysimme Janitaa antamaan näkemyksensä yleisimpiin myytteihin, joita hän kohtaa. Leasing-tuotteita on monenlaisia, mutta suurin osa sopimuksistamme koskee rahoitusleasing-palvelua, jota myös alla olevat vastukset koskevat.

Lue lisää

Leasing

06 toukokuuta 2024

Liikenteen sähköistämisessä rahoitusratkaisujen merkitys kasvaa. LS-Liikennelinjat korvasi dieselkäyttöistä kalustoaan sähköbusseilla ja hankki latausinfraa 18 bussille. Latauskokonaisuus rahoitettiin Ikano Bankin leasing-sopimuksella.

Joukkoliikenteessä Turku on profiloitunut sähköistymisen edelläkävijäksi. Turun seudun joukkoliikenne Föli kertoo, että heillä on yli 80 sähköbussia, joilla ajetaan noin 6 miljoonaa kilometriä vuodessa eli noin puolet Fölin kilometreistä.

Yksi Turun seudun liikennöitsijöistä on LS-Liikennelinjat Oy, joka tarjoaa linja- ja ostoliikennepalveluja Turussa, Varsinais-Suomessa sekä Satakunnassa. Yrityksen kalustoon kuuluu noin 300 ajoneuvoa, joista vajaa viidennes on sähköisiä. Sähköbussien määrä kasvoi, kun yhtiö vuonna 2022 voitti useampia liikennöintisopimuksia, joissa oli tarjottu sähköbusseja. Vanhempia dieselajoneuvoja korvattiin sähkökäyttöisillä, ja myös latausasemia tarvittiin lisää. LS-Liikennelinjat hankki kolme uutta latauslaitteiden kokonaisuutta, joissa voi kerralla ladata 18 sähköbussia. Latausasemien hankinta rahoitettiin Ikano Bankin leasing-sopimuksella.

Latausasemat toimitti YES-EU Oy, joka tarjoaa ainoana Suomessa kokonaispalvelua, johon sisältyy myös latauslaitteisto, jakeluverkkomuuntajat sekä huoltopalvelut. Yritys on myös merkittävä Yutong-merkkisten sähköbussien toimittaja sekä Suomessa että 8 muussa Euroopan maassa.

Lue lisää

Leasing

01 maaliskuuta 2024

Sähköpöytiä, sänkyjä ja sohvaryhmiä – näitäkään hankintoja varten ei tarvitse kaivella yrityksen kassaa tai marssia pankkiin. IKEA leasing taipuu niin isompien kuin pienempien yritysten kalustehankintoihin. Koko prosessi hoituu helposti IKEAn yritysmyyjän kanssa.

Kun yritys hankkii kalusteita IKEA leasing -sopimuksella, taustalla on näkymätön voima: Ikanon asiantuntijatiimi. Myös IKEAn kuluttaja-asiakkaille suunnatut rahoitustuotteet eli Hei-kortti, IKEA-laina ja IKEA-lasku ovat Ikanon tuottamia palveluita. Pitkä yhteinen historia, jossa Ikano oli osa IKEA-konsernia vuoteen 1988 saakka, jatkuu rahoituspalveluiden parissa tehtävän yhteistyön muodossa.

 

Lue lisää

Leasing

27 helmikuuta 2024

Jaakko Karvonen

Kun yrittäjän täytyy sopeuttaa toimintaansa, usein myös yhteistyökumppanit joutuvat testiin. Kokkolalaisella Jaakko Karvosella oli vain vuoden vanha leasing-sopimus Ikanon kanssa, kun hän totesi, ettei voi enää ajaa tilataksia terveytensä kustannuksella. Rehellinen keskustelu Ikanon myyntipäällikön kanssa kannatti, ja asiat järjesteltiin uudelleen.

 

Yrittäjäperheessä kasvanut Karvonen on ollut nuoresta saakka kuljetusalan tehtävissä. Taksiyrittäjä hän on ollut vuodesta 2018, ja nykyinen yritys toimii Kokkolassa ja Tampereella. Työntekijöitä on yhteensä viisi, toiset kokoaikaisia ja toiset osa-aikaisia. Karvonen kertoo, että hänellä itsellään on Kokkolassa vakituinen asiakaskunta:

– Työni perustuu hyvään asiakaspalveluun ja luottamukseen. Kelan kyytejä käyttävistä asiakkaista tulee tuttuja, ja monet asiakkaat soittavat suoraan minulle, kun he tarvitsevat vaikka kyytiä lentokentälle. Asiakaspalvelutyö on mahtavaa!

Lue lisää

Leasing

23 marraskuuta 2023

Modernit laitteet ovat kauneudenhoitoalan yrittäjien nykypäivää. Ecbelle Cosmetics Oy:n yrittäjä Elli Utriainen ryhtyi tarjoamaan asiakkailleen leasing-sopimuksia laitehankintojen rahoittamiseen ja huomasi nopeasti, että kaupankäynnistä tuli helpompaa. Myös yrittäjän omat riskit vähenivät.

Vuonna 2016 kosmetologi Elli Utriainen aloitti yritystoiminnan pienellä hoitohuoneella, joka toimi hänen kotinsa yhteydessä. Siitä lähtien hän on määrätietoisesti kehittänyt liiketoimintaansa, ja hän kertoo suhtautuvansa yrittäjyyteen intohimoisesti. Tänä päivänä Utriaisella on Tampereella Kalevan kaupunginosassa oma kauneushoitola Kalevan Kauneuskeskus, ja vuonna 2022 hän perusti toiminimen rinnalle maahantuontiyritys Ecbelle Cosmetics Oy:n. Yritys tuo maahan saksalaisen BDR Medical Beautyn ihonhoitotuotteita ja –laitteita kauneudenhoitoalan ammattitilaisten käyttöön.

 

Lue lisää

Leasing

Hae lisää