VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Back

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Back

Vastuullisuus

07 lokakuuta 2024

Marcus Wendin

Nyt se on totta. Perinteinen suomalainen insinööriuskomus, että kyllä hyvä tuote itsensä myy, ei pidä enää paikkansa. Liekö koskaan pitänyt.

Moni myyjä on tuntenut olonsa turvalliseksi, kun on hallinnut tuotteensa ominaisuudet. Tonnit ja tiheydet, kiihtyvyyden ja kantavuuden, niitähän riittää. Niitä on lueteltu vakuuttavasti numeroina ja kirjainyhdistelminä, jota on ollut hankala kiistää.


Lue lisää

Vastuullisuus

05 huhtikuuta 2024

Vastuullisuustyö on jo useamman vuoden ajan tehnyt matkaa osaksi toimintaamme ydintä. Vuoden 2023 vastuullisuusraporttimme vetää yhteen koko Ikano Bankin vastuullisuustyön lähtökohtia ja periaatteita, kuluneen vuoden tuloksia ja pitkän tähtäimen tavoitteitamme.

 

Kun talous on vahva, yhteiskunta koetaan reiluksi ja ympäristö voi hyvin, myös ihmiset ja yritykset voivat menestyä. Ikano Bankissa on 1035 työntekijää kahdeksassa maassa, ja osana taloudellisia instituutioita meillä on vastuu toimia tavalla, joka luo hyvää yhteiskunnalle ja rakentaa luottamusta pankkeihin.

– Liikeideamme on tarjota mahdollisimman monille ihmisille ja yrityksille edellytykset terveeseen taloudelliseen asemaan. Toteutamme tätä tarjoamalla yksinkertaisia ja kohtuuhintaisia rahoituspalveluja oikeudenmukaisin ehdoin. Vaikutamme kestävän yhteiskunnan rakentamiseen ennen kaikkea asiakkaidemme kautta. Muita tärkeitä vaikuttamisen tapoja ovat oman ilmastojalanjälkemme pienentäminen sekä reilu työnantajapolitiikka, kertoo Ikano Bankin muutosjohtaja Anna Werntoft.

Ikanon ohjesäännöstä ja kumppanuussuhteiden periaatteista nousee vaatimuksia, jotka koskevat mm. suhdettamme työntekijöihin ja ympäristökysymyksiin ja velvoittavat myös yhteistyökumppaneitamme. Lisäksi noudatamme kansainvälisesti tunnustettuja lakeja ja standardeja kuten YK:n ihmisoikeuksien yleismaalimallista julistusta ja Pariisin ilmastosopimusta. Luottamus ja rehellisyys ovat arvoja, jotka luovat pohjan kaikille asiakas- ja sidosryhmäsuhteillemme.

Lue lisää

Vastuullisuus

31 tammikuuta 2024


Naisten johdossa pankit ovat vakavaraisempia, minkä lisäksi taloudellisen raportoinnin ja ympäristöraportoinnin laatu paranee. Professori Sami Vähämaan laaja tutkimustyö osoittaa monia muitakin yhteyksiä naisjohtajien ja pankkien vakauden ja vastuullisuuden välillä.

“Aloittaessani tutkimukseni Helsingin pörssissä oli yrityksiä, joissa ei ollut ainuttakaan naista hallituksessa ja toimitusjohtajistakin vain muutama oli naisia. Vuodesta 2010 oli monta vuotta tilanne se, että Helsingin pörssiyritysten toimitusjohtajista vain yksi oli nainen. Tasa-arvon mallimaana tunnetussa Suomessa olimmekin tässä asiassa yhtä heikkoja kuin muutkin”, Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professori Sami Vähämaa kertoo.

Lue lisää

Vastuullisuus

02 tammikuuta 2024

Jos vielä on pk-yrityksissä vallinnut huoleton yksimielisyys siitä, että vastuullisuuskysymykset ovat suuryritysten heiniä, nyt viimeistään asian painavuus on tulossa ilmi: entistä suurempi osa EU:ssa toimivista yrityksistä tulee kestävyysraportoinnin piiriin, kun kestävyysraportointidirektiivi eli CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) astui voimaan 1.1.2024 ja velvoitteet laajenevat asteittain. Kestävyydestä raportoidaan toimintakertomuksen yhteydessä, ja tavoitteena on, että sillä on yhtä suuri painoarvo kuin tilinpäätöksellä.

Vuodesta 2024 alkaen CSRD koskee vain yli 500 hengen yrityksiä, mutta jo vuodesta 2025 se koskee EU:n pörssiyhtiöitä sekä yrityksiä, jotka täyttävät vähintään kaksi näistä kriteereistä:

  • yritys työllistää 250 työntekijää tai enemmän
  • liikevaihto on tilikauden aikana 40 miljoonaa
  • taseen loppusumma on vähintään 20 miljoonaa
Lue lisää

Vastuullisuus

02 marraskuuta 2023

Ikano Bank asetti keväällä 2023 tavoitteekseen kehittyä rahoitusalan vastuullisimmaksi toimijaksi kaikissa toimintamaissamme. Vastuullinen rahoitus perustuu dataan, tietoon, ja tiedolla johtaminen on vastuullisen rahoituspalvelun ydin.

Olemme siksi olleet jo kaksi vuotta muutospolulla, jolla käymme läpi toimintaamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin sekä toteuttamaan vastuullisuutta käytännöllisesti.

Olemme uudistamassa perusteellisesti teknologiaa, jota käytämme, sekä prosesseja, joiden mukaan toimimme. Tämä samalla, kun joka päivä palvelemme partnereita ja loppuasiakkaita sekä toteutamme viranomaisten valvomaa rahoitustoimintaa.

Lue lisää

Vastuullisuus

Hae lisää